La conferinţa săptămânală de presă a PMP Argeş, alături de preşedintele Cătălin Bulf, au fost prezenţi şi preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu, dar şi preşedintele COTAR – filiala Argeş, Ştefan Octavian.

În urmă cu două luni PMP a semnat două protocoale de colaborare cu Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) care vizează susținere în plan legislativ din partea PMP pentru rezolvarea problemelor din transporturi și unul care are în vedere sprijinul politic din partea confederației.

Prezent la conferinţa PMP Argeş, preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu, a declarat în exclusivitate că dacă Guvernul reduce TVA-ul la 5%, COTAR asigură transportul elevilor gratuit atât la nivel judeţean, cât şi la nivel interjudeţean în toată ţara. Potrivit preşedintelui COTAR, asigurarea transportului public pentru elevi este esenţial pentru a reduce abandonul şcolar: „Vom asigura gratuit transportul elevilor atât la nivel judeţean, cât şi interjudeţean. Cerem doar Guvernului să reducă TVA la 5%. Transportul elevilor este primordial pentru a reduce abandonul şcolar. Potrivit unei situaţii realizată de Ministerul Educaţiei, 110.000 de elevi abandonează şcoala, deoarece nu au bani de transport”, a declarat preşedintele COTAR Vasile Ştefănescu.

Şi preşedintele PMP Argeş a precizat că transportul gratuit este necesar pentru prevenirea abandonului şcolar: „Transportul gratuit este cea mai bună soluţie pentru elevi. Beneficiari sunt copiii, ei sunt cei mai avantajaţi”, a declarat Cătălin Bulf.
Tot în premieră, preşedintele COTAR a mai anunţat şi că pe 25 octombrie va avea loc un miting la nivel național, al transportatorilor. La protest vor participa 40.000 de mașini.

Comments

comments