Este alertă în Europa. Doi italieni au murit în ultimele 24 de ore din cauza coronavirusului. Este vorba despre un bărbat de 77 de ani și de o femeie din regiunea Lombardia, unde trăieşte o comunitate numeroasă de români.

Piteşteanca Ramona Voiculescu stabilită în Italia a declarat, într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, că începe să se amplifice starea de panică în rândul populației în condițiile în care, la Veneția, de exemplu, este în plină desfășurare carnavalul, ceea ce înseamnă că în orașul italian ajung în această perioadă turiști din întreaga lume.

”Locuiesc chiar la 90 de kilometri de Veneția. Sunt distanțe destul de mici de zona afectată. De exemplu, a fost astăzi confirmat un caz nou în localitatea Dolo, care este la 26 de kilometri de Veneția. Să nu uităm că în Veneția, în momentul acesta, se află în plină desfășurare carnavalul, deci panica începe să crească, ținând cont că este o zonă turistică vizitată de persoane din toate colțurile lumii. În zonele afectate deja sunt mașini ale Poliției și Protecției Civile care patrulează străzi transmit mesaje prin care este îndrumată populația să nu iasă din case”, a declarat Ramona.

Aceasta a mai precizat că numărul cazurilor de contaminare cu coronavirus a crescut foarte mult, începând din 20 februarie, atunci când a fost indentificată prima persoană infectată.

Comments

comments