Coronavirus în România. Sunt interzise evenimentele care adună peste 1.000 de oameni. Cursuri școlare suspendate. Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat, duminică, că toate școlile în care sunt raportate cazuri de infecție cu noul coronavirus vor fi închise.

„S-au aprobat procedura şi criteriile de suspendare a cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ în contextul confirmării unui caz sau a mai multor cazuri de infecţie cu coronavirus. Această procedură a fost redactată de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi nu ia în considerare doar aspectele medicale. La nivelul comitetului judeţean care decide în final la propunerea DSP şi a Inspectoratului Şcolar din judeţul respectiv, poate să analizeze alte criterii decât cele medicale când ia această decizie: criterii sociale, discuţii cu părinţii şi aşa mai departe”, a declarat Raed Arafat.

Activităţile care implică mai mult de 1.000 de persoane sunt interzise începând de duminică, a mai anunţat secretarul de stat Raed Arafat.

„Începând de astăzi, se aprobă luarea măsurii de interzicere a oricăror activități care presupun participarea unui număr mai mare de 1.000 de persoane”, a mai spus Arafat. Acesata interdictie vizeaza neciurile de fotbal, care se vor derula fara spectatori, precum si concertele sau alte spectacoel organizate.

În plus, autorităţile române au decis, de asemenea, sistarea până la data de 31 martie a stagiilor practice în spitale pentru studenţii de la facultăţile medicină sau farmacie, precum şi vizitele aparţinătorilor. Excepţie fac studenţii care participă voluntari în spitale.

Raed Arafat a precizat că persoanele aflate în izolare şi care au cumpărat bilete pentru a pleca în străinătate nu vor avea voie să iasă din izolare.

Bilanțul cazurilor de coronavirus a ajuns la 13 în România.

Sâmbătă a fost confirmat şi primul caz de coronavirus din Capitală.

Comments

comments