Filarmonica Piteşti organizează joi, 13 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, al doilea concert simfonic al lunii.

Cornistul Mihai Sârbu revine alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Tiberiu Oprea. În program: Wolfgang Amadeus Mozart – Uvertura la Răpirea din Serai şi Concert nr. 3 pentru corn și orchestră în Mi bemol major şi Serghei Rahmaninov – Simfonia nr. 2, op. 27.

Mihai Sîrbu a urmat cursurile Liceului de Arte „Octav Băncilă” din Iaşi şi ale Academiei de Muzică „George Enescu” din aceeaşi localitate. A fost îndrumat în facultate de profesorul Petrea Gîscă, alături de care a concertat în stagiunea precedentă la Filarmonica Piteşti. Împreună cu „曰orn Quartet”  al cărei membru a fost în cvartet, a susţinut concerte în Italia. A colaborat, ca solist, cu orchestrele simfonice din Iaşi, Bacău, Botoşani, Galaţi, Braşov, Ploieşti etc. Din 2011, este managerul Filarmonicii Botoşani.

Tiberiu Oprea, dirijor permanent al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea colaborează cu artişti instrumentişti renumiţi, precum: Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Răzvan Suma, Horia Maxim, Mihai Ungureanu, André Parfenov (Germania), Alexander Scherbakov (Rusia), Ladislau Csendes. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artişti de marcă: Felicia Filip, Pompeiu Hărăşteanu, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Florin Georgescu, Stefan Popov, Claudia Măru-Hanghiuc ş.a.

Comments

comments