Copil din Argeş adus la Marie Curie cu sindrom hemolitic. Ministrul Sănătăţii cere demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitești

1,950 views

Încă un copil din Argeş, ajuns miercuri dimineaţa la Bucureşti, a primit dignosticul de sindrom hemolitic uremic.

E un băieţel de un an şi trei luni din Mioveni, unde nu au mai fost alte cazuri cu teribila boală.

Copilul are diaree de aproape două săptămâni, timp în care a fost consultat în mai multe spitale din Capitală. A fost trimis acasă, fiindcă testele rapide ieşeau negative. Miercuri, starea i s-a agravat.

Copilul adus miercuri de la Spitalul de Pediatrie din Pitești la Spitalul “Marie Curie” din Bucureşti are sindrom hemolitic-uremic. Informaţia a fost confirmată miercuri seara de ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, care a cerut demisia conducerii unității argeșene sau demiterea acesteia de către Consiliul Județean din cauza neraportării la DSP Argeș.

Problemele băieţelului din Mioveni au apărut pe 13 februarie, după ce a fost vizitat acas[ de un copil cu diaree. Părinţii l-au dus imediat la o clinică privată din Bucureşti. Analizele i-au ieşit negative, aşa că medicii i-au dat tratament pentru simptome.

Sâmbătă, dupa 7 zile, au apărut scaunele cu sânge. Părinţii l-au dus iar la Bucureşti. Au ajuns şi la “Matei Balş”, la “Victor Babeş” şi la Spitalul “Grigore Alexandrescu”. Peste tot, medicii n-au văzut nimic la analize. Au ajuns la concluzia că are o enterocolită pentru care nu trebuie internat. Şi i-au dat tratament simptomatic pentru acasă, fără antibiotice.

Marţi seara, starea copilului s-a înrăutăţit şi a fost internat la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Dar nu părea să fie sindromul cauzat de bacteria E.coli enterohemoragică. Şi acolo, testele rapide au fost negative.
Medicii de la Piteşti au decis să-l trimită pe copil la “Marie Curie”. Avea o paloare frapantă şi plângea mereu din cauza durerilor de burtă.
De la unitatea de Primiri Urgenţe au fost prelevate probe pentru investigaţii complexe la Institutul Cantacuzino. Seara, a venit confirmarea! După analize şi evoluţie, este sindrom hemolitic uremic, a anunţat şefa clinicii de pediatrie.
Alţi cinci copii din Argeş mai sunt trataţi pentru sindrom hemolitic uremic la “Marie Curie”. Dar dau semne de vindecare. Trei sunt încă dializaţi, inclusiv cel aflat la Terapie Intensivă.

“€Este vorba despre un copil de un an și patru luni, foarte bine dezvoltat fizic, care a prezentat primele simptome în 13 februarie și a fost văzut în mai multe servicii private și de stat. Nu a prezenta simptome tipice problemelor pe care le urmărim cu atenție și nici analizele care i s-au efectuat nu au relevat prezența infecției cu E coli. Situația s-a alterat în cursul serii de ieri, 23 februarie, iar astăzi a fost transferat la Marie Curie. Din analizele făcute, testele rapide au relevat prezența E coli producătoare de toxine, deci cea care știm că produce aceste sindrom. În acest moment copilul este pregătit pentru a face dializă peritoneală. Nu s-a pus problema de sindrom hemolitic-uremic până în cursul zilei de astăzi. Nici analizele nu au relevat așa ceva, astăzi da. Starea era cu totul alta ieri și astăzi a fost transferat de la Pitești. În acest moment copilului i se montează cateterul pentru dializă peritoneală. Va fi dializat la Terapie intensivă. Starea lui este stabilă în acest moment, a spus ministrul Sănătăţii, miercuri, la Spitalul “Marie Curie”.

(Sursa: stiri.tvr.ro)

Comments

comments