Miercuri dimineaţă, un copil de numai 2 ani, dintr-o familie de rudari din comuna Merişani, satul Malu Vânăt, s-a înecat într-un canal colector de pe terenul firmei Avicola. 

Societatea civilă a reacţionat, acuzând actualii proprietari că sunt de vină pentru întâmplare, dat fiind că   nu au luat nici o măsură dea sigurare pentru a preveni astfel de incidente.

„Asociația Partener pentru Tine dazaprobă atitudinea indolentă și nepăsătoare a investitorilor locali care au preluat Avicola din Satul Malu Vânăt, Comuna Merișani, nepăsare ce a contribuit la pierderea unui copil de 2 ani de etnie romă – rudar. Proprietarii Avicolei și a terenului adiacent nu au întreprins nicio lucrare de împrejmuire a Avicolei și nicio lucrare de dezafectare a terenului pe care a funcționat Avicola de Pui, Malu Vânăt.

Miercuri, în jurul orei 12.00 un copil de 2 ani s-a înecat într-unul din șanțurile colectoare ale acestei infrastructuri. De altfel, pe întregul teren, aproximativ 1 ha, regăsim șanțuri de colectare a rezidurilor, batale și mormane de moloz- pericole iminente asupra siguranței publice. Potrivit legislației în vigoare, proprietarii sunt obligați să-și semnalizeze și administreze proprietatea și clădirile aferente, astfel încât acestea să nu constituie un pericol public.

Fie că vorbim de autoritățile locale, poliție, sau proprietarii de drept ai terenului cu pricina, neglijența și nepăsarea factorilor de decizie contribuie la nesiguranța efectivă a cetățenilor.

Asociația Partener pentru Tine își exprimă solidaritatea față de mama copilului decedat și speră ca autoritățile competente să analizeze amănunțit, corect și nediscriminatoriu cauzele și instituțiile care se fac vinovate de acest deces”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI