Programul activităţilor organizate în centrele de copii/adulţi din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeş cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale – 2017
Programul copiilor instituţionalizaţi în cadrul centrelor de copii aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în zilele de Paşti, va consta în manifestări specifice acestei sărbători. Se vor organiza activităţi de petrecere a timpului liber, activităţi ludice, activităţi de cunoaştere pe această temă, având ca scop formarea caracterului moral – creştin, discuţii libere privind datinile şi obiceiurile Sărbătorilor Pascale din zonă. Împreună cu personalul de specialitate copiii vor confecţiona obiecte decorative specifice Paştelui, care vor fi folosite pentru înfrumuseţarea locaţiilor (figurine din ipsos, suport de ouă, coşuleţe din diverse împletituri), vor pregăti felicitări, vor realiza picturi, desene specifice, icoane pe lemn şi sticlă şi vor participa la încondeierea ouălor de Paşti.
Copiii vor merge la biserică însoţiţi de personalul de specialitate, unde vor participa la slujbele religioase: Denia celor 12 Evanghelii, Denia Prohodului Domnului, Slujba de Înviere a Domnului Isus Hristos şi vor primi spovedania şi Sfânta Împărtăşanie.
De asemenea, copiii instituţionalizaţi vor primi cadouri cu ocazia Sărbătorilor Pascale, iar meniul va fi adaptat – masă festivă cu preparate culinare specifice – ouă roşii, cozonac, pască, preparate din carne de miel, tort, respectându-se astfel tradiţia acestor sărbători.
Totodată, în perioada Sărbătorilor Pascale, copiii vor participa la activităţile culturale organizate de comunitate sau în cadrul parteneriatelor încheiate cu școliile la care învață copiii. De asemenea, copiii instituționalizați vor merge la picnic, vor face excursii, drumeţii sau plimbări prin parc.
Astfel, în cadrul Parteneriatului de Colaborare încheiat între Centrul de Zi „Bambi” Câmpulung și Școala Gimnazială Nr. 3 „Nanu Muscel” din Câmpulung în data de 01.04.2017, un efectiv de 10 copii din cadrul Centrului de Zi ”Bambi” Câmpulung participă la un concurs de colaje şi recitare poezii în cadrul evenimentului ”Simfonia Anotimpurilor ”, concurs cultural – artistic destinat în exclusivitate copiilor preșcolari.
În data de 07.04.2017 în cadrul parteneriatului încheiat cu Colegiul Național Pedagogic “Carol I”, Câmpulung, beneficiarii la Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung vor participa la spectacolul „Paștele în suflet de copil”, organizat la Casa de Cultură a Sindicatelor C.D. Aricescu Câmpulung. Spectacolul concurs se desfășoară în colaborare cu PROEDUCAȚIA, în cadrul căruia se va organiza o expoziție de lucrări, la care vor participa și copiii din centru, iar la final vor fi invitate mai multe trupe de muzică.
În perioada 11 – 12.04.2017, copiii Centrulu de Zi „Bambi” Câmpulung vor merge în vizită la Parcul de Distracții „ Alex & Emmas Land” din localitatea Pietroșani, județul Argeș. Aici copiii se vor bucura de vizita la Ferma de animale, plimbare cu poneiul, jocuri în parcul de joacă, vizită la atelierul de ciocolată, etc.
Totodată, în data de 17.04.2017 – Grupul ”ETNO” din cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Rucăr este invitat să participe la acțiunea cu tema ”Șezătoare Pascală a Asociației ”RegalIA”.
De asemenea, copiii/tinerii din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate ,,Sf. Constantin şi Elena’’ Piteşti vor participa la activități în aer liber: plimbări în Parcul Expo-Parc, Pădurea Trivale, Grădina Zoologică, beneficiarii Complexului de tip Familial Valea Mare vor merge în excursie la Muzeul Golești și Vila Florica, iar cei din cadrul Casei de Tip Familial Câmpulung vor face o drumeţie la Mânăstirea Nămăieşti.
În centrele de adulţi din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeş se vor desfăşura, de asemenea, activităţi cu rol recreativ şi social pentru dezvoltarea abilităţilor, comunicării, creativităţii beneficiarilor: activităţi plastice realizate de către beneficiari: desene cu teme pascale şi religioase; discuţii libere purtate cu beneficiarii „Cunoaşterea şi importanţa Sărbătorilor Pascale”; confecţionarea, sub îndrumarea educatorului/ergoterapeutului, de obiecte decorative specifice Paştelui de către beneficiari: încondeierea ouălor, alte decoraţiuni – iepuraşi, flori).
Beneficiarii indepentenţi vor merge la Slujba de Înviere, la biserica din zonă, însoţiţi de personalul de serviciu, iar cei imobilizaţi vor fi împartăşiţi la sediul centrului, de către preoţii din comună.
De asemenea, beneficiarii instituţiilor pentru adulţi, vor primi cadouri cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi vor beneficia de masă festivă pentru a celebra Naşterea Domnului.
În spiritul acestor Sărbători Pascale copiii din cadrul Centrului de Tip Familial Găvana Piteşti vor merge în vizită la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Piteşti, unde vor dărui ouă încondeiate, beneficiarilor instituţiei.
În data de 13.04.2017, 8 beneficiari din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Călineşti vor participarea la activitatea de încondeire a ouălor, ediția a IV-a, care se va desfășura la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, județul Argeș, în baza Parteneriatului stabilit cu C.R.R.N. Călinești. Beneficiarii participanți vor cunoaște tehnica tradițională de încondeiere (ceară de albine, condei, cărbune, vopsea roșie, decorare-motive tradiționale).
În data de 18.04.2017 va avea loc la sediul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tigveni serbarea organizată cu beneficiarii centrului: grup vocal, cântece religoioase, poezii, dansuri moderne, un concurs de abilități (încondeiat ouă, Mersul piticului, Sunt primul, Cel mai frumos desen), precum și o prezentare de exponate (obiecte decorative, cusături, împletituri coşuri, etc.), confecționate de beneficiari.

Comments

comments