De mai mulţi ani de zile, disputa dintre fostul director de la Apă Argeş, Silviu Mihăilescu, şi fosta sa soţie, duce la situaţii halucinante. După ce s-au judecat pentru bunurile pe care le aveau, în comun sau separat, în procese interminabile în care s-au dat hotărâri care sfidează orice logică şi normă de drept, în această dimineaţă s-a consumat un nou episod la fel de straniu.

Un executor judecătoresc și Jandarmeria au pus sechestru pe terenul pe care este construită casa în care locuieşte şi pe care şi-o dispută cu fosta soţie. Însă, din câte se pare, excutarea silită este încuviinţată doar pentru teren, nu şi pentru construcţie!

Când au pus lanţul pe poarta de acces pe proprietate, executorul şi oamenii legii nu au ţinut cont însă de faptul că în casă se află şi copiii lui Silviu Mihăilescu iar aceştia nu mai pot ieşi! Acesta le-a spus executorilor despre situaţie dar sechestrul tot a fost pus, cu blocarea intrarii în casă copiii, ambii minori, fiind blocaţi înăuntru.

Avocatul tatălui, Ingrid Alexandrescu, a declarat la Antena 3: „Poliţia a sunat la Protecţia Copilului şi a anunţat că în imobil sunt sechestraţi minorii. Tatăl minorilor, cel executat silit de fosta sotie, a reuşit să spargă lacătul să ajungă în curte”.

Silviu Mihailescu, tatăl copiilor, a declarat și el la Antena 3: „Acum sunt în curtea casei, am spart lacătul în prezenta poliţiei. A fost legată cu lanţ de echipa de executori. Eu nu eram acasă, eram în oraş, am fost sunat de fiica mea de 13 ani speriată că sunt oameni prin curte, să vin repede. Nu am fost nici anunţat, nici notificat cu privire la această acţiune, nu am ştiut nimic. Am venit urgent, am chemat poliţia şi am venit aici şi era Jandarmeria cu executaoarea, Emilia Mateescu şi cu soţul celei care mă execută, fosta mea soţie. Începuseră să inventarieze nu-ştiu-ce prin curte. Au îngrădit accesul în casă, nu am cum sa intru în casa de pe acest teren. Le-am spus că în imobil sunt minori, nu am cum să scot copiii din casă. Nu este o evacuare din imobil, nu a dispus judecatorul aşa ceva, este pentru teren. Titlul executoriu e pe tot terenul de sub casă, dar fără imobil. Fosta soţie e mama uneia dintre minore. Le-am zis (că sunt copii în casă), au spus că nu îi interesează, să fac o solicitare, să atac acţiunea in instanta. Să stau 3 luni şi apoi să scot copiii morţi?”, a relatat barbatul.

 

 

Comments

comments