Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, col. Dr. Valeriu Gheorghiță, s-a vaccinat împotriva coronavirus. Medicul-militar Valeriu Gheorghiță  s-a vaccinat, marți dimineață, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ” Dr. Carol Davila”. Momentul a fost transmis în direct de toate televiziunile de știri.

Gheorghiță a rămas pentru 15 minute în centrul de vaccinare, sub supravegherea medicilor, în eventualitatea unor reacții adverse.

”Este un moment pe care l-am așteptat de atâtea luni alături de colegii noștri din sistemul medical, și anume sosirea și apariția unui vaccin care să îndeplinească toate criteriile de siguranță, de calitate și de eficacitate. Iată, astăzi, știința a trimfat, știința este alături de noi, știința este alături de oameni, și ne-a oferit printr-un efort fără precendent al tuturor cercetătorilor, la cel mai înalt nivel, apariția într-un timp cât se poate de scurt a unui vaccin care îndeplinește toate standardele de siguranță și de eficacitate.

Vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă măsura corectă, medicală, sigură și eficientă și rapidă prin care noi putem împreună să revenim la normalitate.

Cred că este timpul să reducem consecințele acestei pandemii, să limităm pierderile de vieți omenești, să limităm tragediile familiale, să limităm tot ceea ce ne-a afectat în această perioadă”.

Comments

comments