Cooperativa Agricolă Producție și Procesare Regiunea Sud, un model de succes în agricultura românească

Unul dintre factorii de progres în dezvoltarea durabilă a agriculturii şi a mediului rural este reprezentat de înfiinţarea şi dezvoltarea de cooperative agricole performante.

Cooperativele agricole trebuie să devină motorul agriculturii româneşti, cel care poate asigura securitatea, suveranitatea, siguranţa alimentară a populaţiei şi creşte competitivitatea fermierilor români pe piaţa europeană.
Conform specialiştilor, cooperativele agricole vor avea un impact major în echilibrarea balanţei comerciale, creşterii valorii adăugate producţiei primare şi consolidării rolului fermierilor în cadrul lanţului agricol şi alimentar spre a oferi preţuri accesibile pentru consumatori şi corecte pentru fermieri.

Şi cum lucrurile bune nu întârzie să apară, sâmbătă, Cooperativa Agricolă Producție și Procesare Regiunea Sud a deschis un punct de lucru şi la Miroşi, în judeţul Argeş.

Aici au fost prezentate utilajele achiziționate printr-un proiect european în valoare de 1,7 milioane de euro. Mai exact, combinele achiziţionate (John Deere T 550 I) vor deservi pe cei 142 membri acționari, care deţin o suprafaţă agricolă de peste 25.000 de hectare.

Cooperativa Agricolă Producție și Procesare Regiunea Sud a fost înfiinţată în anul 2018, iar printre membrii fondatori se numără şi Marius Micu, prodecan și șef de lucrări la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV București, fost secretar de stat în MADR, vicepreședinte COPA, cea mai importantă organizație a fermierilor europeni.

“Suntem nişte pionieri ai vremurilor actuale, suntem o mare familie, iar în 2018 când am pus bazele cooperativei noastre am vrut şi cred că am şi reuşit să creăm un model prin care să demonstrăm că se poate. Dar cel mai important lucru în cadrul Cooperativei Agricole Producție și Procesare Regiunea Sud este acela că toţi membrii noştri sunt şi membrii acţionari, adică au şi acţiuni. Nu ne vom opri însă aici, vrem să ne extindem, să ne mărim familia, iar printre obiectivele principale se numără procesarea materiei prime în cadrul cooperativei. Avem multe proiecte, avem multă voinţă şi avem încredere în noi” – ne-a declarat Marius Micu.

La eveniment au fost prezenţi şi Victor Ciuru – preşedintele cooperativei şi Cristian Bratu – vicepreşedinte.

1 COMENTARIU

  1. ooo…deci au inceput sa reapara CAP-urile???? ca deh…acolo scrie Cooperativa Agricola de Productie…deci CAP
    adica Ce-A-Pe
    Bravo…se vede ca nu se renunta la ideile comuniste…ha ha ha

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.