Poliţiştii argeşeni au fost verificat peste 1.300 de persoane, în privința respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, restaurante, terase, precum şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

În ultimele 24 de ore au fost organizate 39 de acțiuni punctuale (din care 33 de acțiuni independente ale polițiștilor, 4 cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș și Poliție Locală, 1 cu lucrători I.J.J. Argeș, respectiv 1 cu reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate cu precădere zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban cât și în mediul rural.

Polițiștii au verificat, în total, 1308 persoane, dintre care 837 au fost verificate în cadrul acțiunilor punctuale. Totodată, 343 de autovehicule au fost verificate, din care 121 de mijloace de transport în comun. De asemenea, 125 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către persoanl și clienți.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 195 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 23.030 de lei.

Doi argeșeni amendați pentru că nu au respectat izolarea la domiciliu

Pe 21 octombrie, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Călinești, care au efectuat verificarea la domiciliu a persoanelor față de care este instituită măsura izolării sau carantinării, au constatat că doi bărbați, de 48, respectiv de 42 de ani, nu au respectat măsura izolării la domiciliu, la întoarcerea din țări pentru care este instituită această măsură. Ambii au fost sancționați contravențional cu amenzi, în valoare totală de 1.500 de lei, iar situaţia acestora a fost comunicată C.J.C.I. Argeș și D.S.P. Argeș.

”Ne dorim ca un număr cât mai mare dintre cetățeni să conștientizeze că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, iar recomandările impuse prin norme legale, au caracter temporar. Acestea trebuie interpretate de către fiecare cetățean în sensul abordării unei conduite preventive, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune.

De asemenea, reamintim prevederile:
– art.6 din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș, cu nr. 48 din 19.20.2020, conform căreia “Este obligatorie *purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura,* pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise sau deschise de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Argeş”, precum şi ale
-art.7 din aceeaşi Hotărâre a C.J.S.U. Argeş, conform căreia “Începând cu data de 20.10.2020, pe raza administrativ-teritorială a judeţului Argeş, *se interzice organizarea şi desfăşurarea în spaţii deschise a oricărui eveniment şi/sau activitate tradiţională de tipul Focul lui Sumedru, Halloween şi alte asemenea,*care generează aglomerări de persoane”.

Scopul activităţilor desfăşurate de poliţişti nu este de a sancționa cetățenii, ci de a preveni săvârșirea unor fapte de natură contravențională sau penală, precum și de a limita răspândirea virusului Covid 19, astfel că, în contextul stării de alertă, polițiștii vor acționa, în principal, pentru informarea cetățenilor.

Vom fi în continuare la datorie, în toate zonele judeţului. În situația în care vor fi constatate abateri de la lege, acestea nu vor fi tolerate, ci vor fi sancționate conform legislatiei în vigoare, în funcție de fiecare faptă în parte.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, transmite Poliția Argeș.

Comments

comments