În perioada 18 – 23 mai, în vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeş a efectuat un număr de 112 controale. Astfel, la 6 angajatori au fost identificate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 12 de persoane, din care 4 persoane fără contract individual de muncă și 8 persoane depistate la muncă în perioada în care aveau contractul individual de muncă suspendat. Valoarea amenzilor aplicate sunt în sumă de 240.000 lei.

Alte deficienţe constatate și sancțiuni aplicate în urma controalelor, în afară de cele pentru muncă nedeclarată au fost pentru neevidențiere timp de muncă și netransmitere încetare suspendare în Revisal. Pentru acestea au fost aplicate 9 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 27.500 lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

Au fost efectuate 103 controale și au fost aplicate patru amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 16.000 lei. Deficienţele constatate în urma controalelor: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; lipsă echipament individual de protecţie.

Comments

comments