În Argeș, verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au verificat 593 de persoane și 98 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, au legitimat 327 de persoane, precum și 185 de autoturisme. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4 400 de lei. Totodată, în urma acțiunilor de control efectuate de jandarmi, au fost aplicate 3 amenzi contravenționale, in valoare de 2000 de lei și două avertismente persoanelor care nu au purtat masca de protecție în conformitate cu prevederile legale.

De asemenea, pompierii argeșeni au verificat 6 societăți comerciale și 93 de persoane fizice. Dintre acestea din urmă, 5 au fost surprinse nerespectând măsurile de protecție individuală în spații închise, în conformitate cu prevederile legale, fiind sanctionate cu avertisment.

RESPECTAȚI regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și LIMITAȚI, la maximum, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

EVITAȚI zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă!

RESPECTAȚI cu strictețe regulile de igienă personală, recomandate de autorități pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei apropiați!

PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări și informații legate de COVID-19”, transmite Prefectura Argeș.

Comments

comments