Controale inopinate efectuate de ITM Argeș la firmele de transport rutier de mărfuri periculoase. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș a desfășurat în trimestrele II,III și IV ”Acțiunea de control privind modul de respectare a cerințelor SSM în transportul rutier de mărfuri periculoase”.

Acţiunea a vizat atingerea următoarelor obiective specifice:
-Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniul transportului rutier de mărfuri periculoase, a prevederilor legale în domeniu;
-Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă;
-Eliminarea tuturor neconformităţilor constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare.

Potrivit ITM Argeș, la acțiune s-a avut în vedere, pe de o parte necesitatea îmbunătăţirii securităţii şi sănătăţii conducătorului auto, dar și necesitatea îmbunătăţirii siguranţei rutiere pe de alta parte.

În cadrul acestei acțiuni au fost efectuate controale în 14 de unități din județul nostru, însumând 396 de salariați, metoda utilizată fiind controlul inopinat. În urma controalelor au fost identificate nouă deficiențe, au fost dispuse nouă măsuri de remediere și au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale din care șapte avertismente și o amendă în cuantuum de 4000 lei. Amenzile au fost aplicate pentru lipsa controlului medical periodic și lipsa echipamentului individual de protecție.

Comments

comments