Controale în trafic! Șoferii din Argeș, testați dacă au consumat droguri

560 views

Controale în trafic! Șoferii din Argeș, dacă au consumat droguri. Începând de vineri seara (19 iulie), polițiștii rutieri argeșeni au făcut cunoștință șoferilor cu aparate pentru detectarea consumului de substanțe psihoactive. Două astfel de aparate au intrat în dotarea polițiștilor argeșeni, unul la Serviciul Rutier Argeș și unul la Biroul Rutier Pitești.

”Conform Codului Penal, un test pozitiv poate însemna închisoarea de la 1 la 5 ani., aparatul asigurând atât depistarea substanțelor cu efect psihoactiv, cât și a substanțelor interzise. În situația detectării unor astfel de substanțe, indiferent de concentrație, se va întocmi dosar penal, totodată conducătorul auto depistat fiind și condus la o unitate medicala pentru prelevarea mostrelor biologice”, transmite Poliția Argeș.

Consumul substanțelor psihoactive are un efect pronunțat în privința capacității de a conduce, diminuând reflexele și viteza de reacție, precum și percepția asupra traficului. Totodată, nu trebuie uitat nici efectul asupra stării de spirit a celor care au consumat, conducătorul auto putând trece cu foarte mare ușurință de la o stare de spirit la alta, devenind nervos și chiar agresiv.

Comments

comments