Începând cu luna martie, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale au desfășurat multiple activități de control al agenților economici ce își desfășoară activitatea pe raza municipiului, precum și de verificare a respectării măsurilor pentru prevenirea epidemiei de Covid-19 în Pitești.

Au fost verificați peste 25 de agenți economici, producători agricoli și comercianți ambulanți, în zona bazarului Gheorghe Lazăr, Piața Ceair și străzile adiacente.

Mai mulți comercianți ambulanți au fost depistați în timp ce desfășurau activități de comerț în locuri neautorizate și fără a deține documente legale.

S-au aplicat 4 sancțiuni contravenționale cf. H.C.L. nr.197/2017 modificată, în valoare totală de 1400 de lei. Totodată, au început verificările privind ocuparea domeniului public în fața unității, în zonele Bazar Gheorghe Lazăr și Aleea Crinului.

“Nerespectarea prevederilor legale și ocuparea domeniului public fără a deține acordul administrației publice locale constituie contravenție conform H.C.L. nr.197/2017 și se sancționează cu valoarea cuprinsă între 1500 și 2500 de lei. Acțiunile vor continua pe toată perioada următoare”, transmite Bogdan Aristănțoiu, purtător de cuvânt al Poliției Locale Pitești.

Comments

comments