Controale de amploare în Argeș! Polițiștii, jandarmii, inspectorii de muncă și angajații ISU au dat amenzi. ”Prefectul Emanuel Soare a dispus efectuarea de controale ample în județ, în contextul creșterii accelerate a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Acesta îi îndeamnă pe argeșeni să respecte regulile de distanțare fizică, să evite zonele aglomerate și să poarte masca de protecție în spațiile închise. În același timp, prefectul spune că acțiunile de control vor continua, în forță, pe tot parcursul stării de alertă”, transmite Prefectura Argeș.

Astfel, în ultimele 24 de ore echipe mixte de control au acționat cu predilecție în Pitești, pentru a verifica dacă se aplică măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu COVID-19. În zona Găvana, echipe mixte de control au efectuat verificări în piețe, magazine de cartier, hypermarketuri, săli de jocuri de noroc și în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii argeșeni au aplicate 65 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totală de 13.000 de lei. Jandarmii argeșeni, la rândul lor, au aplicat două sancțiuni. Aceștia au dat o amenda de 500 lei și un avertisment pentru nepurtarea măștii de protecție în interiorul unui magazin.

ITM Argeș, amenzi de 98.300 de lei

ITM Argeș a efectuat acțiuni de control pentru a verifica dacă se respectă măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Inspecția Muncii a verificat și respectarea prevederilor legale în ceea ce privește relațiile de muncă.

Astfel, în domeniul relațiilor de muncă, au fost controlați 50 de agenți economici, fiind sancționate contravențional 11 societăți comerciale. În total, au fost aplicate amenzi în valoare de 98.300 lei. De exemplu, pentru muncă fără forme legale au fost aplicate 3 amenzi (în total 60.000 lei) și o amendă pentru primirea la lucru a unei persoane cu contract de muncă suspendat (20.000 lei).

În domeniul sănătății și securității în muncă, au fost controlați 33 de agenți economici. 17 societăți au fost sancționate contravențional, aplicându-se amenzi în valoare totală de 12.000 lei (8.000 lei pentru lipsa instruirii suplimentare și 4000 lei pentru necomunicarea unui eveniment). Pentru alte deficiențe constatate, au fost dispuse 17 măsuri, cu termen de realizare, pentru intrarea în legalitate.

Angajații ISU, amenzi de 4.700 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

Angajații ISU au verificat dacă se aplică prevederile Legii 55/2020, a stării de alertă. Au fost verificate 262 de persoane și 12 operatori economici. Au fost date 13 amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totală de 4700 lei.

Comments

comments