Controale ale polițiștilor pentru limitarea infectării cu COVID în Argeș. Zeci de amenzi pentru nepurtarea măștii

Peste 200 de efective de poliție și poliție locală au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

28 de acțiuni punctuale, în sistem integrat, au fost desfășurate de efective de poliție și poliție locală, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale, restaurantele și localurile publice, precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 65 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 232 de autovehicule, și au fost legitimate 402 persoane.

Echipele de control au depistat 78 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare totală de 3.250 de lei.

„Modul de acţiune al poliţiştilor este unul preventiv, prin discuții cu persoanele și cu responsabilii agenților economici, cu privire la respecte măsurile de protecție individuală, de distanțare socială și de igienă persoanală, mai ales în spațiile închise. Ne dorim ca toate persoanele să înţeleagă şi să respecte aceste recomandări, pentru a fi nevoiţi cât mai rar să aplicăm sancţiuni ca urmare a încălcării normelor legale.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii Coronavirusului.

Acțiunile în sistem integrat vor continua și în zilele următoare”, transmite Poliția Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.