Cea mai mare investiţie privată din Piteşti, un proiect de peste 80 de milioane de euro dezvoltat de Prime Kapital, un mall, un complex de locuinţe şi un pasaj rutier în zona Tudor Vladimirescu, a bătut pasul pe loc un an de zile din cauza Eco-Civica, o fundaţie care se opune proiectului.

Eco-Civica a cerut în instanţă anularea autorizaţiei de mediu dată de către APM Argeş, iar săptămâna trecută, pe 7 noiembrie, Tribunalul București a respins contestația Eco-Civica, obligând totodată fundația să plătească cheltuieli de judecată de aproape 8.800 lei firmelor Omnium Distribution și PK Emerald.

Problema este că din cauza procesului lucrările vor începe cu întârziere, iar comunitatea nu a putut beneficia de cea mai mare investiţie privată din istoria Piteştiului.

Proiectul va înfrumuseța peisajul urban din zonele Tudor Vladimirescu și Frații Golești, va rezolva problema istorică a infrastructurii deficitare din cauza căreia locuitorii cartierului Tudor Vladimirescu sunt izolați de restul orașului și va îmbunătăți experiența de shopping a argeșenilor prin construcția unui centru comercial modern, Argeș Mall.

În plus față de centrul comercial, Prime Kapital dezvoltă din resurse exclusiv proprii o pasarelă auto-pietonală, o investiție de peste 6 milioane de euro pe care o va transfera gratuit municipalității după finalizarea construcției. Este vorba despre o alternativă la trecerea căii ferate care separă în prezent pe cei 16.000 de locuitori din cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului.

Comments

comments