Consumul de antibiotice a crescut alarmant. Există persoane care folosesc aceste medicamente fără discernământ! Consumul de antibiotice, cum ar fi azitromicina, a crescut foarte mult în această perioadă în România, atrage atenția președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

El a precizat, în cadrul unei dezbateri de specialitate, că există persoane care folosesc aceste medicamente fără discernământ în încercarea de a preveni infecția cu noul coronavirus sau de a se trata de COVID-19.

Alexandru Rafila a adăugat că antibioticele sunt prescrise numai în infecțiile bacteriene, nu și în cele virale.

La rândul său, președinta Asociației Medicilor de Familie din București și Ilfov a spus că antibioticele ar trebui să nu fie eliberate din farmacii fără rețetă.

Sandra Alexiu: “Unele medicamente în România nu ar trebui să fie eliberate din farmacii fără prescripție și în lista de medicamente pe care o tipăresc, în Monitorul Oficial, Casa Naţională și Ministerul Sănătății în fiecare an, cu reviziile necesare, se precizează la fiecare substanță în parte timpul de prescripție, sunt antiinflamatoare, care se pot cumpăra fără ca nimeni să ceară vreodată o reţetă.

Or, aşa se formează nişte stocuri în casă din care pacienţii când sunt bolnavi au tendinţa de a lua doze prea mari. “, conform Rador.

Comments

comments