Construcţia unui mega-mall şi a unui pasaj rutier în Piteşti, blocate de veveriţe, broaşte, castori, popândăi sau lilieci cu barbă

În Piteşti, firma Prime Kapital Emerald va începe în curând construcţia unui mega-mall şi a unui cartier de locuinţe în cartierul Tudor Vladimirescu. Investiţia mai presupune construcția şi ridicarea unui pasaj rutier care va asigura legătura dintre Bulevardul Republicii și strada Târgul din Vale, prin incinta centrului comercial, dar și a unui sens giratoriu, pe strada Târgul din Vale.

Va fi o investiţie de zeci de milioane de euro, care va aduce un plus pentru Piteşti din punct de vedere investiţional, din punct de vedere al locurilor de muncă ce urmează a fi create, dar şi al activităţilor care se vor desfăşura aici. Ba, mai mult, pasajul rutier va fi făcut pe bani aceleiaşi firme, asta după ce primăria Piteşti s-a chinuit ani de zile să atragă finanţare pentru acest proiect foarte important pentru oraş.

“Investitorii din Tudor Vladimirescu ne-au propus și realizarea unui pasaj rutier peste calea ferată, ceea ce reprezintă un lucru extraordinar pentru acea parte a orașului. Vă spun sincer că, de-a lungul anilor, municipalitatea a încercat pe la toate ministerele și miniștrii cu vreo trei proiecte de pasaj rutier acolo și nu am reușit niciodată să obținem finanțare. Va fi, așadar, o investiție privată într-un obiectiv de interes public, un obiectiv care va deveni și va rămâne public. Este deosebit de important acest pasaj rutier, iar realizarea lui este o oportunitate pentru oraș şi acea zonă de vitregită. Este un proiect care va transforma radical zona Tudor Vladimirescu”, declară primarul Piteştiului Cornel Ionică.

Toate bune şi frumoase, numai că s-a trezit un ONG care contestă proiectul pe motiv că habitatul din lacul Prundu va fi grav afectat. Aceiaşi veche poveste românească prin care se blochează de ani de zile demararea construcţiilor de autostrăzi pe motiv că deranjăm lilieci, marmote, castori, urşi, popândăi, broaşte, cârţiţe, albine, vulturi, ciori, muşte, şerpi şi alte reptile.

Oare s-ar mai fi construit platformele petroliere marine dacă s-ar fi stat să se numere toţi guvizii şi meduzele din mări sau oceane?
Oare ar mai fi construit francezii şi englezii tunelul sub Canalul Mâneci pentru trenurile de mare viteză dacă ar fi stat să se întrebe că strică habitatul acvatic?

Dacă o vom ţine tot aşa, o să ajungem nu doar să stopăm şi construirea blocurilor turn, ci să le şi dărâmâm, pe motiv că s-ar putea lovi de ele, în zbor, păsările călătoare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.