Constantin Stroe, cel de numele căruia se leagă existenţa uzinei Dacia de al Mioveni a ajuns de urgenţă aseară la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti după ce ieri a suferit un atac vascular cerebral foarte grav. Medicii au decis să intervină chirurgical iar prognosticul medical este rezervat, primele 72 de ore după accident fiind considerate critice de cadrele medicale. Familia îi este alături şi, din motive de discreţie, nu a făcut încă publice amănunte legate de suferinţa acestuia.

Constantin Stroe, fost director general al companiei Dacia Automobile S.A., este omul datorită căruia uzina de la Mioveni mai există azi, dat fiind faptul că a fost cel ce a militat pentru privatizarea acesteia şi principalul susţinător al variantei legate de Renault. La începutul anului 1990, după o viaţă de muncă în uzină, ca inginer şi responsabil al multor proiecte de dezvoltare, printre care şi faimosul Lăstun, a fost numit în funcția de Director General al uzinelor Dacia, funcție pe care și-a păstrat-o și după privatizarea societății. Din 2002 a devenit Vice-Președinte al Consiliului de Administrație fiind, în paralel, şi Președintele Asociației Constructorilor Români de Automobile.

În 2004, a fost decorat de statul francez cu distincția Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare. In 2012, Constantin STROE a fost decorat de statul roman cu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler.

Comments

comments