Constantin Nicolescu și Mircea Drăghici, achitați în dosarul Consultanța

Constantin Nicolescu, fostul președinte al PSD și al CJ Argeș, și fostul deputat Mircea Drăghici au fost achitați azi în dosarul „Consultanța”, deschis în 2015 de DNA Pitești. Decizia nu este definitivă, DNA putând face apel în 10 zile! 

Dosarul a fost deschis în 2015 de procurorii DNA Piteşti, cei doi fiind acuzați de trafic de influență, abuz în serviciu în formă continuată (34 de acte materiale) și instigare la abuz în serviciu  (10 infracţiuni, din care 3 în formă continuată), respectiv complicitate la abuz în serviciu (34 de acte materiale), complicitate morală mijlocită (în forma complicităţii la instigare) la abuz în serviciu, pentru Mircea Drăghici. În acest dosar au mai fost trimişi în judecată a 38 de inculpaţi care, la data faptelor, erau primari şi viceprimari de localităţi din judeţul Argeş.

După parcurgerea mai multor etape, judecătorii au decis rejudecarea de la zero a dosarului.

În noiembrie 2015, Mircea Drăghici, Constantin Nicolescu, 38 de primari şi viceprimari de comune, un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale unei firme de consultanţă au fost trimiși în judecată de către procurorii DNA Piteşti. În dosar s-a stabilit un prejudiciu total de aproape un milion de lei, reprezentând paguba adusă unui număr de 35 de primării din Argeș prin încheierea unor contracte de consultanţă cu o firmă apropiată de Mircea Drăghici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here