Săptămâna trecută, argeşenii au fost invitaţi să ia parte la un spectacol handbalistic de cel mai înalt nivel. Federaţia Română de Handbal, în colaborare cu Consiliul Judeţean Argeş, a organizat un turneu demonstrativ de handbal feminin, în care echipele naţionale de tineret ale României şi Norvegiei au jucat trei meciuri test în faţa publicului argeşean. Ambele echipe sunt calificate la turneul final al Campionatului Mondial din 2014, precum şi la turneul final al Campionatului European din Danemarca, 2013, o garanţie în ce priveşte valoarea spectacolului sportiv.

Întreg turneul s-a vrut a fi o readucere în atenţia tinerilor argeşeni a frumuseţii acestui sport, a beneficiilor lui, precum şi a calităţilor adevăratelor modele – sportivii de performanţă. De aceea, evenimentul a cuprins, la iniţiativa Consiliului Judeţean şi a preşedintelui Nicolescu, şi premierea fostelor glorii handbalistice pe care Argeşul le-a dat, de-a lungul timpului. Succesul de care s-a bucurat această iniţiativă a fost unul cu adevărat răsunător, cele trei meciuri disputate la Piteşti şi Topoloveni reuşind să adune în tribune numeroşi spectatori.
Şi antrenamentul susţinut de selecţionata României în sala de sport a Şcolii „Liviu Rebreanu” din Mioveni a beneficiat de prezenţa a numeroşi iubitori ai handbalului şi, mai mult, de implicarea totală a edililor locali, în frunte cu primarul Ion Georgescu, un susţinător declarat al sportului.  

Nicolescu şi Gaţu, premiaţi şi ei

Un moment deosebit al turneului a fost premierea de către autorităţile judeţene, împreună cu Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, a sportivilor care au adus glorie Argeşului. Printre cei 43 de  nominalizaţi se numără handbalişti care au reprezentat judeţul şi echipa locală în competiţii de înalt nivel, naţionale şi chiar internaţionale, sau au plecat din Argeş şi au cunoscut gloria la echipe din întreaga ţară. Dintre aceştia au fost prezenţi cunoscuţii Victor Neagu, Nicolae Munteanu, Ion Mihăilă, Alexandru Ionescu, Petre Cozma – tatăl regretatului handbalist Marian Cozma – Mircea Grabovschi, Sorin Nica, Ionuţ Ivan, Titel Răduţă şi mulţi alţii.
Evenimentul a avut loc în pauza primului meci, cel disputat în noua şi moderna sală a Universităţii de Stat din Piteşti, în prezenţa a numeroase personalităţi argeşene. Gestul i-a impresionat pe foştii sportivi, mai ales venind din partea celor mai înalte oficialităţi ale judeţului.
La rândul lor, aceştia au fost şi ei premiaţi. Preşedintele CJ, Constantin Nicolescu, a fost surprins să primească din partea edilului din Mioveni, Ion Georgescu, o medalie pentru meritul de a fi susţinut constant şi continuu sportul argeşean, şi un tricou cu propriul nume inscripţionat pe spate, perfect pentru a intra pe teren la următorul meci!
Şi oaspetele coorganizator, Cristian Gaţu, a fost răsplătit, tot cu medalie şi cu un tricou de joc, pentru efortul de a aduce în Argeş cele două echipe naţionale şi de a organiza aici turneul.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI