Consiliul local Pitești a dat undă verde contrucției pasajului rutier din zona Tudor Vladimirescu. Investiția va fi făcută pe banii firmei care va construi și mall-ul din zonă. După o perioadă de aproape doi ani de blocaje birocratice şi sabotaje din partea concurenţei, precum şi de împotriviri din partea unor autorităţi locale, investiţia noului mall din Tudor Vladimirescu a intrat, în sfârşit, în linie dreaptă.

Consiliul Local Piteşti a aprobat, în ultima şedinţă, cu unanimitate de voturi, două proiecte de hotărâre care se referă la construcţia viitorului mall din Tudor Vladmirescu, o investiţie de peste 80 de milioane de euro realizată de Prime Kapital Emerald.

Primul dintre proiecte se referă la aprobarea studiul de oportunitate privind concesionarea a 15 loturi de teren în suprafaţă totală de 1.060 mp, situate în Prundu, cu acces la bulevardul Republicii, terenuri care vor fi folosite pentru amenajarea unui pasaj rutier peste calea ferată ce va face legătura cu str. Lânăriei.

Pasajul va fi realizat pe banii investitorului, iar apoi va fi cedat gratuit, fără condiţii, municipalităţii. Însă, potrivit prevederilor locale, este nevoie de organizarea unei licitaţii.

În plus, Consiliul Local a aprobat PUZ-ul (planul urbanistic zonal) pentru investiţia „Centru comercial, sistematizare verticală incintă, construire sens giratoriu şi pasaj rutier peste calea ferată şi împrejmuire teren” – cunoscut drept Argeş eşti Mall. Suprafaţa totală pe care vor fi desfăşurate construcţiile este de aproximativ 132.000 mp.

Investiţia va aduce, pe lângă mii de locuri de muncă şi, implicit, impozite de milioane de euro, şi o schimbarea impresionantă de aspect şi dezvoltare urbană a zonei, neglijată de ani de zile! Pasajul ce va fi construit va permite şi fluidizarea circulaţiei în zona Tudor Vladimirescu, Lânăriei şi Republicii, problemă pe care municipalitatea, deşi a înceract să o rezolve de-a lungul timpului, nu a reuşit prin forţe proprii.

Comments

comments