Consilieri județeni luați la șuturi de primari la deschiderea anului școlar

Președintele CJ Argeș Dan Manu și-a manifestat nemulțumirea pentru felul în care unii primari din judeţ înţeleg să îşi îndeplinească obligaţiile ce le revin ca edili ai comunei care i-a ales. În principal, este vorba despre cheltuierea banilor alocaţi pentru investiţii în şcoli, şi despre mentalităţile pe care le perpetuează, neînţelegând că situaţia de fapt în ce priveşte gestionarea localităţilor s-a schimbat radical. În plus, după cum a subliniat Manu, mai e vorba şi de cei 7 ani…    

Concret, la rectificarea bugetară operată în această vară, Consiliul Judeţean a alocat fonduri pentru lucrări de investiţii şi reparaţii la şcoli. În principal, pentru repararea sau construcţia grupurilor sanitare,   astfel încât să se poată obţine avizele sanitare necesare. 

Însă, primarii au făcut reabilitări de ochii lumii. „Am fost într-un periplu prin judeţ, să vedem cum au cheltuit banii. M-am luat cu mâinile de cap când am văzut ce fac. Unii s-au apucat să facă toaletele tot în curtea şcolii, deşi trebuie să le facă înăuntru. Îmi venea să dau cu şutul, să dărâm cu mâinile mele, ce au putut să ridice acolo. Mai mult, unii care au toaletele înăuntru, îmi cer bani să facă unele afară! Am fost într-o comună, neanunţat, vineri. Primarul era în concediu, deşi nu ştiu cum să îţi iei concediu într-o astfel de perioadă încărcată, viceprimarul nu era, l-am găsit după vreo trei ore, iar la şcoală, cu o zi înainte de începerea anului şcolar, clasele erau şantier!”・

O altă nemulțumire a fost legată de modul în care unii consilieri județeni au fost primiți de primari la deschiderea de an școlar. Mai exact, la Poienarii de Argeș, unde au fost alocate fondurile cele mai mari pentru reabilitare și modernizare, primarul i-a ușuit pe consilierii județeni pentru că erau de o altă culoare decât a lui.

„Îmi manifest totala nemulțumire față de unii primari în relația cu unii consilierii județeni. Sumele alocate au fost fără preferințe politice. Există însă o comună în care consilierii au primit șuturi. Aproape că şi la propriu, dar la figurat, cu siguranţă! Este vorba de Poienarii de Argeș, unde doctorului Enache și încă unui coleg li s-a spus din partea primarului că nu au ce căuta acolo pentru că el nu face politică în școală. Afirmație corectă, numai că noi am invitat consilierii județeni să participe la deschiderile de an şcolar în contextul în care CJ Argeș a alocat fonduri pentru școli, iar acea localitate a beneficiat de cea mai importantă sumă alocată. Şi nu era un primar de culoarea PSD, ca să ne înţelegem!”, a afirmat Dan Manu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here