Consiliere psihologică gratuită pentru elevi și preșcolari

281 views

Consiliere psihologică gratuită pentru elevi și preșcolari. Conform unui proiect de act normativ, care se află în dezbaterea Camerei Deputaților, elevii vor putea beneficia la recomandarea unui specialist, de consiliere psihologică gratuită. Proiectul legislativ stabilește, printre altele, că elevii din școlile de stat sau private autorizate ori acreditate vor beneficia de consiliere psihologică gratuită, fie în cabinetele medicale și psihologice școlare, fie în spitalele de stat.

După cum este prevăzut în proiectul de act normativ, de consiliere psihologică gratuită vor beneficia antepreșcolarii (copii cu vârsta de până la trei ani – creșă), preșcolarii (copii cu vârsta cuprinsă între trei și șase ani – grădiniță) și elevii ce au recomandarea unui specialist, psiholog școlar sau medic de medicină școlară.

Astfel, elevii care traversează o perioadă cu probleme emoționale sau cei care au fost victime ale comportamentelor abuzive repetate (bullying) se vor putea adresa specialiștilor pentru a obține o trimitere la un cabinet psihologic. În momentul de față, legislația din țara noastră stabilește că doar studenții au dreptul la consiliere psihologică gratuită.

Pentru a se putea aplica, proiectul trebuie să fie adoptat de Parlament și să fie oficializat, prin publicarea în Monitorul Oficial.

Comments

comments