alegeriNici nu a început bine campania, iar până pe 25 mai…e mult până departe, dar candidaţii la şefia Consiliului Judeţean Argeş au început deja să îşi facă unele calcule! Mai bine spus, să îşi facă visuri, cei mai mulţi dintre ei! Unele – deşarte, dar de, unii sunt precum Toma Necredinciosul şi, până nu văd, nu cred! Nu cred că oamenii s-au săturat de ei de multă vreme şi în ochii lor nu mai au niciun fel de credibilitate! Dacă e să aduni procentele pe care sunt „siguri“ că le vor obţine, ajungem, lejer la vreo 135 sau chiar 145%! Să o luăm pe rând. PSD şi Florin Tecău, mizând pe atuul experienţei deja acumulate ca vicepreşedinte, pe maşinăria de vot bine pusă la punct şi pe conştiinciozitatea primarilor, dar şi pe simpatia electoratului, se gândesc că un minimum de 65% şi chiar un vârf de 70% dintre voturile electorilor, nu sunt deloc o misiune imposibilă, ba din contră! E chiar minimul acceptat! Actualul deputat Cătălin Teodorescu, ultimul mohican din PDL, speră să repete scorul de la alegerile generale, cu toate că treburile nu mai stau nici pe departe la fel ca acum doi ani şi e convins că scoate 20%, ca popa!  
Gogu Davidescu, fost coleg de partid cu Teodorescu, dar acum un demn reprezentant al Forţei Civice a lui MRU în teritoriu, se laudă şi el că 15% sunt ai lui! Visează chiar că, la scorul asta, va fi al doilea după Tecău. Deci, dacă e să piardă, nu va pierde prea ruşinos! Nu puţin, doar 20%, vrea şi liberalul Iani Popa, care, cică, e dispus să dea fotoliul de senator pe cel de preşedinte la CJ. Iar de nu va câştiga, îşi va da chiar şi demisia! Din fruntea PNL Argeş, aşa, de „onoare“. Că doar nu de la Senat, unde e sigur, cald şi bine! Nu în ultimul rând, nou-venitul Lucian Cioacă, tânărul de doar 29 de ani, pilot la Blue Air, convins de partidul doamnei Udrea să facă un picaj în lumea politicii, vrea şi el ceva, acolo: 10% din voturi.
Nu în ultimul rând, şi PPDD-ul, prin vocea candidatului său, deputatul Mihai Deaconu, e ferm convins că nu va coborî, mulţumită şi „domnului Dan“, sub 10%.
Tragem linia şi adunăm: ies fix 145%! Dar cum însă există totuşi, măcar la acest capitol al politicii, o limită, e clar că, pe 26 mai, unii dintre ei nu vor mai fi aşa de veseli precum se arată acum. Rămâne  de văzut care va primi duşul cel mai rece! Şi ce efect va avea asupra lor!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI