Conferinţă în Piteşti pe tema „Persoana seropozitivă, o prioritate locală”

Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) în colaborare cu echipa Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Pitești-Argeș au plăcerea să vă invite la conferința cu tema „Persoana seropozitivă, o prioritate locală”.

Evenimentul își propune să ofere ocazia specialiștilor și autorităților locale să își expună punctul de vedere în identificarea soluțiilor potrivite și a demersurilor necesare pe plan local, pentru a se extinde măsurile de prevenire a transmiterii infecției HIV în comunitate și pentru o creștere a calității vieții persoanelor seropozitive. Totodată ne propunem să menținem atenția opiniei publice asupra subiectului HIV/SIDA, pentru o mai bună conștientizare și responsabilizare în raport cu prevenirea infecției și integrarea socială a pacienților seropozitivi.

Conferința este ocazionată de întâlnirea pe care UNOPA în colaborare cu echipa Sectiei de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Pitești-Argeș au avut-o cu persoanele seropozitive din județul Argeș. Au fost aduse în prim plan și analizate nevoile pe care persoanele seropozitive le au, problemele cu care se confruntă în acest moment, accesul la tratament, la servicii medicale și sociale, accesul pe piața muncii, etc. Pe de altă parte a fost luată în calcul nevoia de reunire a persoanelor seropozitive într-o asociație de pacienți, care să le apere drepturile și să desfășoare programe destinate acestui grup vulnerabil.

Conferința se desfășoară în cadrul proiectului “Prin ochii mei”, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here