Conferință după demisiile în masă de la PSD Argeș. Reacțiile oficiale ale conducerii județene

Liderul PSD Argeș, senatorul Șerban Valeca, alături de secretarul general, primarul Ion Georgescu și primarul Ion Dumitru – vicepreședinte al organizației județene au susținut joi, 21 februarie, o conferință de presă.

Principalul subiect: demisiile în masă ale mai multor lideri din fruntea organizație judeţene. Reamintim că în urmă cu câteva zile, președintele PSD Pitești, Cristian Gentea, și-a dat demisia din funcția de președinte executiv al PSD Argeș. I-au urmat exemplul și viceprimarul Piteștiului, Sorin Apostoliceanu și deputatul Cătălin Rădulescu, care au renunțat la funcțiile din partid. Totul a pornit de la schimbarea directorului de la Finanțe Argeș, Lucrețiu Tudor. Deși Biroul Permanent Județean (BPJ) a decis susținerea lui Tudor pentru funcția de șef la Finanțe Argeș, se pare că de la centru s-a dictat altceva, iar noul director este acum Dumitru Braia, fostul director adjunct al Finanțelor de la Teleorman.

Senatorul Șerban Valeca: ”Lucrețiu Tudor a avut toată susținerea. Nu suntem Dumnezei nici noi la București”

”Nu pot fi bănuit de neloialitate față de organizație. Propunerea cu Lucrețiu Tudor la conducerea Finanțelor argeșene s-a făcut și din partea noastră a avut toată susținerea. Însă propunerea noastră (n.r. PSD Argeș) nu a fost aprobată de noua conducere ANAF, care nu a ținut cont de PSD Argeș. Nu suntem Dumnezei nici noi la București! Nu știu cine l-a susținut pe Braia pentru funcția de director la Finanțe.
I-am transmis președintelui PSD Pitești, Cristian Gentea, să nu se pripească. Lucrurile au fost făcute emoțional. În politică și în administrație trebuie să ai limite ale pasiunii. Au fost foarte multe situații și nemulțumiri și în alte județe și nu s-a ajuns la așa ceva. Argeșul are poziții importante și la București”, a declarat Șerban Valeca.

Ion Georgescu: ”Unii și-au dat demisa din funcții pe care nu le-au avut în PSD”

Și primarul Mioveniului, Ion Georgescu, susține declarația președintelui Valeca, precizând că Lucrețiu Tudor a fost susținut de PSD Argeș. ”Cei care au renunțat la funcțiile din partid s-au grăbit. Asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu domnul Gentea, dar era o problemă pe care o puteam discuta în interiorul partidului. Unii însă și-au dat demisia din funcții pe care nu le-au avut în PSD! Nu știu cine l-a susținut pe Braia. Știu doar că șefa ANAF a făcut schimbări în toată țara”.

Primar Ion Dumitru: ”Și doamna de la ANAF a ajuns șefă tot datorită nouă”

Primarul din Albota, Ion Dumitru: ”Era momentul să facem un protest mai mare! Nu e normal ca votul de la Argeș să nu fie luat în seamă de cei de la București. Și doamna de la ANAF a ajuns șefă tot datorită nouă. Trebuie să facem mai mult zgomot, dacă cei de la centru nu ne iau în seamă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here