Conf. Univ. dr. Dumitru Chirleșan, rectorul UPIT, onorat de statul francez cu disticția „Palmes Academiques” în rang de ofițer

Conf. Univ. dr. Dumitru Chirleșan, rectorul Universității din Pitești, a fost onorat de către statul francez, prin intermediul Ambasadei Republicii Franceze la București, cu acordarea titlului „Palmes Academiques” în rang de ofițer. Decernarea efectivă a disticției a fost realizată marți, 21 martie, la sediul ambasadei.

Excelența Sa, distinsa doamnă Laurence AUER, Ambasador al Franței în România, mi-a făcut bucuria de a-mi înmâna titlul cu diploma și decorația aferentă.

Țin să îi mulțumesc Excelenței Sale, pentru perfecta organizare a evenimentului, pentru grația și eleganța cu care a dominat atmosfera cordială, în plin spirit francofon și francofil. Am resimțit din plin, cu această ocazie, acea căldură și prietenie care a caracterizat dintotdeauna relațiile franco-române.

Mulțumesc Republicii Franceze, Ministerului Educației Naționale și Tineretului al Guvernului Francez, Domnului Ministru Pap NDIAYE, pentru încrederea acordată și pentru aprecierea activității mele modeste, în promovarea culturii, civilizației și a tezaurului științific francez.

Sunt profund îndatorat Franței, prima mea dragoste, pentru tot ce a făcut și a însemnat pentru mine și pentru societatea modernă, care pune ființa umană în centrul universului.

Merci, France ! Vive la Francophonie… !” a anunțat rectorul Dumitru Chirleșan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.