Conducerea uzinei Dacia se delimitează de protestele sindicatului şi anunţă că va respecta legea

Sindicatele din Cartel Alfa şi BNS anunţă ample acţiuni de protest, ce ar urma să se desfăşoare în aceste zile, marţi şi miercuri, în faţa Guvernului. La ele ar urma să participe şi membrii ai Sindicatului Automobile Dacia, care face parte din Blocul Naţional Sindical (BNS). Subiectul protestelor anunţate se referă la trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat şi aplicarea noilor prevederi modificate din Codul Fiscal.

După ce la precedentele proteste conducerea uzinei a fost acuzată de factorii politici că a încurajat această poziţie a muncitorilor săi, de această dată managementul firmei a remis presei un comunicat oficial în care se delimitează de acţiunile acestora.

„€După publicarea Ordonanţei de Urgenţă pentru completarea şi modificarea Codului Fiscal, Automobile Dacia a comunicat în 13 noiembrie tuturor angajaţilor săi că vor fi puse în aplicare cele mai bune soluţii pentru a le proteja veniturile.
Automobile Dacia nu este în niciun fel asociată mişcărilor de protest care sunt organizate la iniţiativa organizaţiilor sindicale, entităţi juridice independente” se arată în respectivul comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here