Conducere nou-aleasă la Organizația Femeilor Liberale Argeș

Organizaţia Femeilor Liberale Argeș și-a ales sâmbătă noul Birou Politic Județean, în funcţia de preşedinte al acestei structuri fiind desemnată avocata Cristina Ghineț. La evenimentul care a reunit aproape 200 de femei liberale au fost prezenți președintele PNL Argeș, Alina-Ștefania Gorghiu, prefectul Radu Perianu, precum și președintele PNL Pitești, Mihai Coteț.

Alegerea unei echipe noi de conducere a OFL va asigura o prezență și mai puternică a femeilor pe scena politică argeșeană, județ în care ele reprezintă circa 51% din populație. Acest pas vine după cel foarte important realizat în luna mai, când, odată cu alegerea unei noi conduceri județene în frunte cu Alina Gorghiu ca președinte al PNL Argeș, numărul femeilor din conducerea județeană a PNL a ajuns la 10.

Cristina Ghineț a prezentat colegelor din organizație motivele care au stat la baza intenției sale de a candida la funcția de președinte OFL Argeș: Știți deja că eu sunt mai degrabă omul faptelor decât al vorbelor, de aceea vă propun o manieră cât se poate de pragmatică de abordare a lucrurilor. Dorințele mele sunt strict legate de comunitatea locală din care fac parte și în care sunt implicată civic încă dinainte de a intra în politică. Pentru mine, politica este un alt instrument cu sprijinul căruia poți face mai mult bine, unui număr mai mare de oameni”.

În alocțiunea susținută înainte de începerea procesului de votare, Alina-Ștefania Gorghiu le-a transmis doamnelor liberale argeșene să sunt actori importanți ai organizației pe care o conduce. „Am venit să fac performanță și vă chem alături de mine să facem performanță. Vă mulțumesc că sunteți echipa mea. În 2024, nu o să semnez nicio listă de candidați, dacă OFL nu va avea reprezentanți pe liste. Vă cer să îndrăzniți mai mult!

De asemenea, prefectul Radu Perianu a punctat că, „în 2024, Organizatia de Femei va avea rolul și menirea ei. Suntem toți colegi indiferent de sex în Partidul Național Liberal. Efortul din 2024 trebuie să fie un efort comun”.

Președintele PNL Pitești, Mihai Coteț, a evidențiat că e nevoie de creșterea reprezentării femeilor în forurile decizionale. „Astăzi trăim, totuși, într-o altă era și perspectiva din care privim lucrurile ar fi trebuit să se schimbe. Nu e tocmai așa, dovadă și necesitatea campaniei prin care se dorește introducerea cotelor de gen în Parlament. Eu vă îndemn să le introduceți și în Consiliile Județene, și în cele locale!”

În urma votului, a fost desemnată componența noului Birou Politic Judeţean al Organizaţiei de Femei a PNL Argeș:

Președinte: Cristina Ghineț

Prim-vicepreședinte:

1. Ionescu Florentina Georgeta

2. Marin Viorica

Membri:

1. Băcioiu Aurelia

2. Duca Amalia

3. Dumitrașcu Maria Catalina

4. Enachescu Mirela

5. Ghitu Mariana

6. Neagru Denisa Elena

7. Olaru alina Elena

8. Petrescu Adriana

9. Popescu Aurelia

10. Romanescu Florina

11. Vidroiu Mariana

12. Vuțan Elena

13. Zafiu Claudia Mihaela

Trezorier: Micu Luminita Marilena

Președinte Comisie Județeană de Regulament și Statut: Mitran Luminița

Președinte Curte Județeană de Arbitraj al OFL ARGES: Licaciu Raluca Mihaela

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here