Condițiile în care românii pot merge în vacanță în Grecia, din 16 aprilie

Grecia se pregătește să redeschidă granițele pentru turiștii români din 16 aprilie. Cei care își doresc să viziteze tărâmurile elene trebuie să facă dovada că s-au vaccinat împotriva COVID-19, că au anticorpi după ce au trecut deja prin boală sau să prezinte un test PCR negativ.

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a declarat luni la Digi24 că „este o veste bună”, pentru că România „este luată în primă fază”, din data de 16 aprilie. „Pentru turiștii români, la intrarea în Grecia nu se va cere decât un document de călătorie care se poate face foarte ușor, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Practic, nu ar avea carantină în momentul în care se duc în Grecia. Am vorbit chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și mi-a comunicat lucrurile acestea”, a spus ministrul la Digi24.

„De asemenea, un punct esențial era întoarcerea turiștilor. Aici sunt mai multe cazuri. Până acum, dacă țara nu era pe lista CNSU, se putea intra direct, dacă o țară – discutăm acum de Grecia – intră pe listă, persoanele care se întorc în țară și sunt vaccinate (10 zile de la rapel) nu intră în carantină, deci intră direct. Iarăși, dacă persoana a fost bolnavă de COVID în ultimele 90 de zile nu intră în carantină”, a mai spus Năsui.

Pentru întoarcerea în România se acceptă și testul de anticorpi, care confirmă că persoana a fost bolnavă în ultimele 90 de zile, dar și certificat medical care confirmă, mai precizează Claudiu Năsui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here