Facultatea de Mecanică și Tehnologie a Universității din Pitești organizează în perioada 10-12 mai 2018 faza națională a Concursului Profesional Studențesc de Rezistența Materialelor „C. C. TEODORESCU”, Ediția a XXXVII-a, sub coordonarea directorului de proiect Dr. Ing. Mat. Rizea Vasile. Pe lângă stimularea competitivității și performanței în rândul studenților, scopul concursului este de a continua tradiția şcolii românești de Rezistenţa Materialelor în pregătirea viitorilor ingineri de specialitate.Universitatea din Piteşti (FMT) participă la toate ediţiile Concursului și a obținut rezultate foarte bune.

La concurs vor participa studenți din următoarele centre universitare Universitatea Politehnică București, Universitatea Tehnică de Construcții București, Academia Tehnică Militară București, Universitatea Politehnică din Timișoara, Universitatea Tehnică „Gh.Asachi” din Iași, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea din Pitești.

Concursul profesional ştiinţific “C.C. Teodorescu” este o continuare a concursului studenţesc “Traian Lalescu” (secţia de Rezistenţa Materialelor), desfăşurat sub acest nume din 1969 până în 1989.

Constantin C. Teodorescu (1892-1972) a intrat prin concurs la Şcoala Naţională de Poduri şi Şosele, unde a avut profesori renumiţi, printre care Anghel Saligny, Elie Radu, Ion Ionescu, David Emmanuel, Nicolae Vasilescu-Karpen şi Andrei Ioachimescu. În învăţământul superior tehnic, profesorul C. C. Teodorescu a instruit 40 de serii de ingineri constructori, mecanici, mineri, feroviari sau de altă specialitate. Prototip al modestiei, profesorul C. C. Teodorescu a fost un om original, cultivat, crescut la şcoala profesorului Gh. Em. Filipescu, sufletul Şcolii de Poduri şi Şosele şi al Politehnicii din Bucureşti. Concursul Profestional Studențesc de Rezistența Materialelor poartă acum numele profesorului Constantin C. Teodorescu.

Comments

comments