Concertul unei nopți de vară, în Piața Primăriei Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 31 august, de la ora 19.00, în Piața Primăriei Pitești, concertul vocal-simfonic susținut de orchestra simfonică a instituției, dirijorul Tiberiu-Dragoș Oprea și soliștii Antonia Beteag și Valentin Trandafir.

În program: J. Strauss – uvertura operetei Liliacul și Cântecul șampaniei, E. Grieg – Dansuri norvegiene (nr. 3, 4) și Peer Gynt (suita nr. 1 În peștera regelui muntelui), A. Dvořák – Dans slav nr. 8, C. Saint-Saëns – Bacchanale din opera Samson și Dalila, G. Dinicu – Hora staccato (arr. F. Vrtachnick), G. Donizetti – Don Pasquale (aria Norinei din opera Don Pasquale), F. Lehar – duetul din opereta Văduva veselă, aria din opereta Țara surâsului și aria din opereta Giuditta, cântec napolitan Non ti scordar di me, G. Dendrino -aria Sărmane lăutar din opereta Lăsați-mă să cânt și G. Verdi – duetul din opera Traviata („Brindisi”).

Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, în 2007. A fost și este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța, Filarmonicii George Enescu din București, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad.

Proaspăt absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, soprana Antonia Beteag a avut privilegiul de a evolua cu profesorii ei, mezzosoprana Cristina Damian si baritonul Marian Pop. A participat la diverse cursuri de măiestrie sub îndrumarea Anitei Hartig, Dianei Țugui și a lui Florin Estefan. Din 2020 colaborează cu Filarmonica de Stat Sibiu, Opera Națională Română Cluj, Filarmonica de Stat din Oradea, unde a si debutat în cantata „Carmina Burana” de Carl Orff sub bagheta dirijorală a lui Cristian Spătaru. Din toamna aceasta va fi studentă la master la Universitatea „Anton Bruckner” din Linz.

Originar din Mioveni, Valentin Trandafir a absolvit Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești, Colegiul de Muzică „Dinu Lipatti” din București și Conservatorul de Muzică București, sub îndrumarea profesorilor Ionel Voineag și Mariana Colpos. Și-a definitivat studiile (master) la Universitatea de Muzică din Viena. A urmat cursuri măiestrie conduse de Reiner Trost și Ian Bostridge. De asemenea, a absolvit studiile de specializare în operetă clasică, interpretând Graf Zedlau din opereta „Sânge Vienez” de Johan Strauss, sub îndrumarea muzicală a dirijorului Laszlo Gyüker.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.