Concertul nr. 3 al lui Beethoven, la Filarmonica Pitești

Concertul nr. 3 al lui Beethoven, la Filarmonica Pitești. Ca urmare a scăderii ratei de incidență sub 3 la mia de locuitori, Filarmonica Pitești organizează joi, 6 mai, de la ora 19.00, un nou concert cu spectatori, putând fi ocupate doar 30% din locurile sălii.

Alături de orchestra simfonică a instituției, dirijată de Alexandru Ilie, va evolua, în premieră, pianista Karina Șabac. În program: L.v. Beethoven – Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră în do minor și F. Mendelssohn – Simfonia nr. 1 în do minor.

Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa maestrului Petru Andriesei, dirijorul Alexandru Ilie a fost premiat încă din perioada studiilor universitare la concursurile de gen la care a participat. A parcurs perioade de practică la Radiodifuziunea Română, Teatrul Naţional Bucureşti şi la Opera Naţională Română Bucureşti şi a susţinut concerte cu orchestrele Universităţii de Muzică din capitală. A finalizat şi studiile de master la U.N.M.B, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, secţia Stilistică Dirijorală, la clasa maestrului Horia Andreescu. A colaborat şi colaborează cu Opera Braşov, Opera Craiova, Orchestra Naţională de Tineret a Moldovei, Orchestra Română de Tineret şi filarmonicile din Timişoara, Cluj-Napoca, Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea, Târgu Mureş, Oradea, Bacău, Piteşti, Craiova. Este dirijor principal al Operei Comice pentru Copii şi al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, ambele din Bucureşti.

Absolventă a Hochschule der Künste din Berlin și University of Southern California, Los Angeles, pianista Karina Șabac face parte din tânăra generaţie de muzicieni români care trăiesc şi lucrează în străinătate. A cântat în recitaluri şi ca solistă pe scenele din Los Angeles, Amsterdam, Berlin, München, Bucureşti, Iași, Arad, Sibiu și a susținut concerte alături de orchestrele din Londra, Berlin, Nürnberg, Aachen, Kharkiv, St.Petersburg. A colaborat cu dirijori precum Enrique Mazzola, Paul Nadler, Paul Popescu, Vlad Conta, John Lubock, Jiri Malat, Tiberiu Soare. Înregistrările concertelor sale au fost difuzate la Berlin, New York, Los Angeles şi București. Timp de zece ani, petrecuți în Stale Unite ale Americii, a susținut turnee, a fost lector asistent la University of Southern California (Los Angeles) și a făcut parte din juriile concursurilor de pian. A susţinut masterclasuri în SUA, Portugalia, România și China. Anul acesta va lansa în Germania primul album solo, un dublu CD cu 6 Partite de Bach. În prezent urmează, la Universitatea Națională de Muzică București, studiile doctorale.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești, prețul fiind de 40, 30 sau 20 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.