Filarmonica Piteşti organizează, în parteneriat cu Ambasada Republicii Slovenia la Bucureşti, joi, 23 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un nou concert simfonic în care, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Leonard Boga, revin, ca solişti, harpista slovenă Tina Žerdin şi flautistul Matei Ioachimescu.

În program: François Borne – Fantezia Carmen pentru flaut şi orchestră, John Williams/Gottfried Rabl – Suită din filmul E.T. şi Piotr Ilici Ceaikovski – Simfonia nr. 1 în sol minor, op. 13.

Licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la clasa profesorului Horia Andreescu, Leonard Boga a urmat şi masterclassuri cu alţi dirijori importanţi din Europa. Doctor în muzică, a susţinut concerte cu filarmonicile din Bucureşti, Iaşi, Satu Mare, Timişoara, Oradea, Braşov, Botoşani, cu Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, Opera Naţională Iaşi, Orchestra de Cameră Radio din Bucureşti. Colaborează cu solişi de renume, precum Liviu Prunaru, Alexandru Tomescu, Viniciu Moroianu, Raluca Ştirbăţ. A mai dirijat, în 2015, orchestra Filarmonicii Piteşti în concertul de Crăciun, Gală vieneză.

Născută în Slovenia, Tina Žerdin a studiat pianul, canto și harpa, instrument care a consacrat-o pe scenele internaționale. Sprijinită de Ministerul Culturii din Slovenia, artista colaborează permanent cu orchestra Volksoper din Viena, cu Wiener Kammerorchester sau cu Orchestra Radiodifuziunii Austriece. Este una dintre cele mai solicitate soliste, popularizând harpa în toate colțurile lumii.

Absolvent al Universității de Muzică din Viena, flautistul Matei Ioachimescu este unul dintre cei mai rafinaţi muzicieni români. Laureat al mai multor distincții si burse, cu o activitate concertistică impresionantă, Matei Ioachimescu susține concerte în cele mai diverse formule atât în Europa, cât şi în Asia. A fost numit de către Ministerul de Externe al Austriei „杪mbasador al integrării”・ A mai concertat la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, ultima oară, în 2016, împreună cu pianistul Alfredo Ovalles.

Comments

comments