Filarmonica Piteşti organizează duminică, 22 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, concertul extraordinar West meets East. Enescu Menuhin Shankar, susţinut de Alexandru Tomescu (vioară), Sânziana Mircea (pian), Rohan Dasgupta (sitar), Udhai Mazumdar (table) şi Bhaskar Das (bansuri).

În program: Ravi Shankar – „Hrabhati” (în Raga Goonkali) pentru vioară și tabla, George Enescu – Sonata nr. 3 pentru vioară și pian în la minor, Raga & Tala pentru sitar, bansuri și tabla (compoziție de muzică clasică indiană), Ravi Shankar – „Taga Piloo” pentru vioara, sitar si tabla, Ravi Shankar – „Morning Love” pentru bansuri, vioara si tabla şi Udhai Mazumdar – „Tribute to the masters” pentru sitar, bansuri, vioară și tabla.

West meets East. Enescu Menuhin Shankar este „€Un concert-eveniment, un mariaj muzical între Orient și Occident, ce aduce în premieră în România o muzică rară, creată acum 50 de ani din îmbinarea stilului clasic occidental cu cel indian”.

Violonistul Yehudi Menuhin şi sitarul Ravi Shankar au generat o muzică nouă din împletirea ragas-urilor indiene cu melosul european. Muzica albumelor West meets East a fost compusă în cea mai mare parte de Ravi Shankar, pe baza unor ragas-uri indiene, concentrate la dimensiunea unor melodii occidentale. Yehudi Menuhin a completat creația lui Shankar în cursul pregătirilor, contribuind la formarea unui sound cât se poate de est-european. Albumele au apărut în milioane de exemplare pe toate meridianele. Primul dintre ele a câștigat, în 1968, Premiul Grammy pentru cea mai bună muzică de cameră.

La 50 de ani de la prima audiție, Alexandru Tomescu va readuce la lumină muzica lui Shankar, Menuhin și Enescu, într-o formulă excepțională: Udhai Mazumdar la table, Rohan Dasgupta la sitar și Bhaskar Das la bansuri (flaut de bambus) şi Sânziana Mircea la pian.

Turneul va oferi melomanilor o experiență rară și irepetabilă, așa cum au dorit Menuhin și Shankar acum 50 de ani. Concertele vor avea loc la Timișoara, Cluj-Napoca, Pitești și București.

Fiind un concert extraordinar, preţul unui bilet este 50 de lei, respectiv, 40 de lei, în funcţie de categoria locului. Elevii au reducere de 75%, iar studenţii şi pensionarii, 50%.

Comments

comments