Filarmonica Piteşti organizează luni, 13 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert cameral de muzică franţuzească, „€Bienvenue á Paris!”, concert în care „bucuria dulce” (Douce joie) de „sub cerul Parisului” (Sous le Ciel Paris) face viaţa roz (La vie en rose) pentru că la Paris este „Jeannette” care se îndrăgosteşte de „Milord”. Extrem de fericită pentru că şi-a găsit jumătatea, cântă „Madam” şi totul pare că se întîmplă ca într-un „Domino boem” închinat dragostei, indiferent la lumea nebună în care trăim „La Foule”.

Atmosfera pariziană va fi creată de solista Ecaterina Luculescu, acordeonistul şi bandoneonistul Fernando Mihalache, chitaristul Ciprian Pop şi percuţionistul Paul Luculescu.

Ecaterina Luculescu a descoperit pasiunea pentru muzică de la o vârsă fragedă, participând la diferite concursuri, primul fiind la zece ani. S-a remarcat ca solistă a trupei „4 Music Band” alături de care a întreprins numeroase turnee în ţară şi în Europa. Abordează cu uşurinţă diferite stiluri muzicale ca: pop, jazz, funk, salsa. Voce rafinată, acompaniată live, a mai colaborat în diferite proiecte la Filarmonica Piteşti.

Doctor în muzică, Fernando Mihalache este unul dintre puţinii interpreţi ai acordeonului care au pătruns pe scenele de concert în producţii de spectacole muzicale, jazz şi camerale. Profesor preparator la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, a colaborat cu Teatrul Naţional Bucureşti şi Opereta Naţională Bucureşti. Abordând genuri şi stiluri muzicale diverse, a participat la festivaluri de marcă pe scenele ţării. Este artist polivalent, interpretând şi la nai, keyboard şi pian.

Ciprian Pop, unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti de jazz din peisajul românesc, a urmat cursurile Liceului de Muzică „Tudor Jarda” din oraşul natal, Bistriţa, şi pe cele ale Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie Muzicală, secţia jazz. Talentul muzical este moştenit de la părinţi, interpreţi de muzică pop. Ca urmare a îndrumării profesorului Sorin Romanescu, a devenit un instrumentist versatil şi creativ. Este primul câştigător al concursului Festivalul Chitarelor. La Festivalul Instrumental Studenţesc de Jazz, pe lângă Premiul pentru cel mai bun istrumentist, a câştigat şi Trofeul cu Grupul Jazz Challenge. A susţinut numeroase concerte cu Sorin Romanescu, Luiza Zan, Vlad Popescu, Cristian Soleanu, Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Alex Man ş.a.

Şef partidă la Filarmonica Piteşti, Paul Luculescu se numără printre cei mai buni percuţionişti ai generaţiei sale. A început la şapte ani, la Liceul „Dinu Lipatti” din Bucureşti, studiul pianului, urmat de cel al percuţiei. A colaborat cu Filarmonica „George Enescu”. Orchestra de Cameră Radio şi alte orchestre simfonice. Este printre puţinii percuţionişti care abordează o varietate de genuri muzicale, cântând la toate instrumentele de percuţie: marimba, vibrafon, timpani, tobe, congas, darbuka, djembe. Iniţiator al multor proiecte, „Feel the Rhytm”, „Dragoste ca-n filme” ne invită acum la un concert de muzică franţuzească.

Comments

comments