Concert de marimbă la Filarmonica Piteşti. Începe a treia ediţie a Festivalului de Percuţie

975 views

Filarmonica Piteşti organizează joi, 12 aprilie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, a treia ediţie a Festivalului de Percuţie de la Piteşti.

Concertul simfonic va fi susţinut de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Gheorghe Iliuţă, solist, la marimbă, Sorin Rotaru. Directorul festivalului este Paul Luculescu, percuţionist la Filarmonica Piteşti. În program: Paul Constantinescu – Concert pentru orchestră de coarde, Emmanuel Séjourné – Concertul pentru marimbă nr. 1 şi George Bizet/Rodion Șcedrin – Suita Carmen pentru percuție și orchestră de coarde. Solişti, la „Carmen” sunt percuţioniştii Paul Luculescu, Sorin Rotaru, Gabi Barani, Mihai Rotariu şi Alexandru Badea.

După absolvirea liceului de artă, a Universității Naționale de Muzică la secția dirijat orchestră (profesori, Constantin Brâncuși și Ludovic Bacs), Gheorghe Iliuță a urmat și cursurile de master (stilistică dirijorală) și pe cele doctorale. A început studiul pianului de la șase ani, muzica devenind profesie, nu numai pasiune. A debutat, ca dirijor, în 2002, alături de Filarmonica Marea Neagră din Constanța. Și-a desăvârșit stilul urmând cursuri de măiestrie dirijorală cu Horia Andreescu, Daniel Barenboim, Marek Janowski. A dirijat majoritatea orchestrelor din țară. A pus bazele fundației ConstantArt și a realizat numeroase proiecte pentru descoperirea tinerelor talente. În prezent este dirijor la Opera Comică pentru Copii din București.

Născut la Sibiu, Sorin Rotaru începe studiul percuţiei la 11 ani sub îndrumarea profesorului Ioan Iliuț. După câştigarea mai multor premii la concursurile de specialitate, a colaborat cu Filarmonica Sibiu. A cântat cu dirijori de prestigiu ca: Zubin Mehta, Tiberiu Soare, Gabriel Bebeşelea, Petre Sbârcea, Horia Andreescu, Cristian Mandeal etc. A susţinut concerte în Germania, Japonia, Danemarca, Cehia, Ungaria, Bulgaria. Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi al Academiei de Muzică din Brno, a participat şi la cursuri susţinute de prof. dr. H. C. Peter Sadlo. În prezent este profesor de percuţie la U.N.M.B. şi membru fondator al formaţiilor de cameră Archaeus şi Profil.

Comments

comments