Concediile cadrelor medicale și ale personalului IGSU, suspendate timp de 30 de zile!

0
44

Concediile cadrelor medicale și ale personalului IGSU, suspendate timp de 30 de zile! Concediile cadrelor medicale și ale personalului IGSU și din instituțiilor subordonate vor fi suspendate timp de 30 de zile, potrivit unor ordine ale Departamentului pentru Situații de Urgență. Concediile întrerupte sau neacordate urmează a fi replanificate când evoluția situației epidemiologice va permite efectuarea acestora, precizează DSU.

Departamentul pentru Situații de Urgență a întocmit patru ordine care propun „măsuri imediate în vederea gestionării eficiente a situației pandemice dificile regăsită în acest moment, la nivel național, având în vedere evoluția situației epidemiologice cauzată de tulpina Delta”.

Astfel, managerii unităților sanitare, în funcție de nevoile operaționale dispun întreruperea efectuării concediilor de odihnă și de odihnă suplimentare aflate în derulare, precum și încetarea acordării de noi concedii de odihnă sau de odihnă suplimentare, fără plată, de studii și pentru formare profesională, pentru o perioadă de 30 zile.

Concediile întrerupte sau neacordate urmează a fi replanificate când evoluția situației epidemiologice va permite efectuarea acestora, precizează DSU.

Medicii rezidenți de anul V în specialitatea medicină de urgență care urmau să înceapă probele pentru examenul de medic specialist începând cu luna octombrie vor susține aceste probe în luna decembrie.

Cursurile pentru atestatul de asistență medicală de urgență prespitalicească și respectiv spitalicească se suspendă, urmând a fi reluate în luna decembrie 2021, iar medicii înscriși se reîntorc în unitățile de bază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here