Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de combatere a corupției au dispus sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului DOBOȘ ANTON, în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracţiunea de dare de mită.
În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 04.05.2008 – 07.05.2008, inculpatul Doboș Anton, în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, l-a ajutat pe inculpatul Becali George prin transmiterea ofertei acestuia, de a remite suma de 1,7 milioane de euro jucătorilor de fotbal din cadrul clubului Universitatea Cluj, în scopul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu.
Acestea constau în apărarea corectă a șanselor de joc și realizarea obiectivelor de instruire și performanță stabilite de club, pentru obținerea unei victorii în meciul cu echipa C.F.R. 1907 Cluj, din data 07.05.2008.
În prezenţa apărătorului ales, inculpatul Doboș Anton a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv:

– 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani şi 6 luni.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul DOBOȘ ANTON împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul București.

Prin decizia penală nr. 156 din 4 iunie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 judecători a hotărât condamnarea definitivă a cinci persoane în legătură cu faptele sus menţionate.

“Dosarul Valiza” nu s-a terminat odată cu arestarea lui Gigi Becali, care a luat trei ani cu suspendare (transformată în pedeapsă cu executare, fiindcă nu era prima condamnare) şi în acest dosar!

“Dosarul Valiza” a fost instrumentat după ce oamenii trimişi de Gigi Becali la Cluj, înaintea meciului “U” – CFR, de pe 7 mai 2008, au fost prinşi având asupra lor celebra valiză în care se găsea suma de 1,7 milioane de euro. Banii erau prima promisă de Steaua celor de la “U” pentru a o împiedica pe CFR. Dacă ar fi reuşit asta, echipa din Ghencea ar fi devenit campioana ţării. Gigi a pierdut şi banii (n-a recuperat niciodată valiza), şi titlul, şi s-a ales şi cu o condamnare!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI