Comunicat de presă. Liberalii argeșeni solicită demisia lui Adrian Miuțescu: ”Acuzațiile sunt grave”

Comunicat de presă. Liberalii argeșeni solicită demisia lui Adrian Miuțescu: ”Acuzațiile sunt grave”. În urma apariției în spațiul public a informațiilor transmise oficial de către Direcția Națională Anticorupție, conform cărora actualul președinte al PNL Argeș are calitatea de suspect într-un dosar penal care implică desfășurarea activității în instituții publice, cerem ca Adrian Miuțescu să își semneze demisia de onoare.
Nu în ultimul rând, cerem demisia lui Adrian Miuțescu și pentru inutilitate și pentru prejudiciul de imagine și încredere adus PNL Argeș atâția ani. Adrian Miuțescu a pierdut ocazia să-și dea demisia de onoare pe care o ceream imediat după alegeri, când, din cauza acelorași decizii unilaterale și discreționare, a reușit contraperformanța să poziționeze PNL Argeș pe ultimele locuri la nivel național, în rândul filialelor liberale.
Această demisie se impune cu atât mai mult cu cât Adrian Miuțescu nu-și mai reprezintă electoratul, retrăgându-se între timp din Grupul parlamentar al PNL, partid pe ale cărui liste a fost ales parlamentar.
Demisia de onoare a devenit, acum, o demisie imperioasă, pe care o cerem cu toată responsabilitatea. Acuzațiile DNA sunt grave. Opt infracțiuni de folosire a influenței și autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Iar cât timp domnul Adrian Miuțescu refuză să demisioneze din PNL, aceste acuzații reprezintă o pată aruncată nedrept asupra partidului.
Deși există prezumția de nevinovăție până la o pronunțare definitivă a instanței, nu putem ignora faptul că în mass-media s-a scris și s-a vorbit în numeroase rânduri despre numirile cel puțin ciudate pe care conducerea PNL Argeș le-a făcut chiar și în instituții sensibile ale statului. De asemenea, mulți dintre membrii PNL Argeș și ai Organizației PNL Pitești și-au exprimat în numeroase rânduri, public sau în interiorul partidului, nemulțumirea cu privire la modul discreționar în care se făceau aceste numiri, scandaloase pe alocuri.
Noi, în calitate nu doar de membri ai PNL Argeș, ci și de cetățeni, înțelegem că acest comportament nu are nicio legătură cu politica pe care ar trebui să o facă un partid.
În același context în care se aduc grave prejudicii de imagine PNL Argeș, solicităm și demisia președintelui Organizației PNL Pitești, Gelu Tofan, urmărit de către procurorii DNA în același dosar cu Adrian Miuțescu, sub acuzația de folosire a influenței și autorității pentru obținerea de foloase necuvenite. Este de notorietate modul în care Gelu Tofan, prin presiuni, a ajuns viceprimar al Piteștiului, funcție pe care considerăm că nu o mai onorează.
Radu Perianu
Dorin Voicu
Narcis Sofianu
Mihai Coteț
Dragoș Predescu
Popa Gabriel
Ștefan Ion Cosmin
Drăgușin Dumitru
Preda Vasile
Radu Doru
Smeu Constantin
Vasile Filip
Iulian Țecu
Sorin Fîlfănescu
George Năstase
Daniel Ghiță
Marius Găleteanu
Mihai Stoian
George Malacu
Horia Goncearu
Florin Postelnecu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here