Curtea Supremă trage azi la sorţi completurile de cinci magistraţi după ce a găsit, într-un final, bilele necesare pentru noua extragere. După un adevărat periplu, magistraţii au cumpărat cele 160 de bile necesare tocmai din Franţa.

Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi alte VIP-uri din politică afla în scurt timp care vor fi noile completuri care le judecă dosarele.

Președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, susține că a început un asalt și asupra completurilor de 3 judecători, menţionând că, în masura în care se consideră că tragerea la sorţi este un element echitabil, ar trebui aplicată şi asupra completurilor de 1,2 si 3 judecători de la alte instanţe.

“Cred că este de datoria mea, în calitatea de reprezentant al puterii judecătoresti, să vă atrag atenţia asupra unui alt lucru care meditează toată lumea. Este vorba de completurile colegiale de 3 judecători. Nu e un secret ca a început un asalt şi asupra completurilor de 3 judecători. Vă reamintesc că nu sunt numai completuri de 3 ci şi de 2 şi de 1, iar în măsura în care apreciem că tragerea la sorţi reprezintă un element echitabil, această tragere trebuie aplicată şi asupra completurilor de 1, 2 şi 3 judecători din ţară”, a declarat Cristina Tarcea, înainte de tragerea la sorţi.

Comments

comments