Mecedes, Range Rover sau Jaguar sunt doar câteva dintre maşinile care îmbogăţesc parcul auto al Inspectoratului de Poliţie Argeş. Din păcate pentru poliţişti, aceştia doar admiră luxoasele maşini, ele fiind reţinute în urma comiterii unor infracţiuni.

În parcul auto al Poliţiei se află o autoutilitară extrem de scumpă

Parcul auto al Poliţiei argeşene este unul foarte divers şi este format din 28 de autovehicule. Dintre acestea, 24 sunt autoturisme şi patru sunt motocicluri. O „piesă” aparte şi foarte scumpă o constituie o autoutilitară. Autovehiculele au fost confiscate în perioada 2004-2014 şi au fost folosite în diferite infracţiuni sau pur şi simplu sunt maşini furate. Purtătorul de cuvânt al IJP Argeş, inspectorul de poliţie Mădălin Zamfir, declară că acestea sunt încă în custodia Poliţiei pentru că dosarele se află încă pe rolul instanţelor: „Maşinile care se află în parcul nostru au fost folosite în cazuri de furt, tăinuire, contrabandă cu ţigări, braconaj, înşelăciune, evaziune fiscală şi cămătărie. Cum încă dosarele se află în diverse faze de cercetare, noi suntem obligaţi să le păstrăm în stare bună până la decizia instanţelor. În cazurile când acestea au fost furate, ele revin în proprietatea celui păgubit. În celelalte situaţii, autovehiculele intră în patrimoniul statului, urmând să fie valorificate “, ne-a declarat Mădălin Zamfir.

Range Rover şi Jaguar de sute de mii de euro

Printre cele 28 de maşini confiscate se află şi câteva autoturisme de lux. Mercedes, Range Rover, Jeep şi Jaguar aşteaptă „cuminţi” până când Instanţa va decide care va fi soarta lor.
În cazul celor furate, se dispune restituirea către proprietar sau firma de leasing. Dacă a trecut suficient de mult timp şi proprietarii şi-au încasat asigurările, nu prea mai sunt interesaţi de recuperarea lor. Nici firmele de asigurări nu sunt prea interesate de recuperarea lor, deoarece, de multe ori, procedurile de recuperare le costă mai mult decât valoarea autoturismului. La o primă vedere, „comoara” de confiscate din parcul Poliţiei argeşene depăşeşte uşor o jumătate de milion de euro.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI