Comisia juridică a Camerei deputaţilor a respins proiectul de lege privind amnistia şi graţierea

296 views

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, marți, în unanimitate, un raport de respingere proiectului legislativ privind amnistia și grațiere. Conducerea Camerei a aprobat convocarea unei sesiuni extraordinare în perioada 26-28 august.

PSD și ALDE au stabilit, într-o ședință de coaliție avută săptămâna trecută, respingerea proiectului de lege privind amnistia și grațierea în Parlament

„€Astăzi a avut loc o nouă ședință a coaliției de guvernare PSD-ALDE, o discuție care a vizat atât componenta politică a alianței, cât și pe cea guvernamentală. În cadrul discuției de astăzi, am abordat tema funcțiilor vacante în guvern, precum și sesiunea parlamentară extraordinară, în cadrul căreia vom respinge proiectul de lege privind amnistia și grațierea. În săptămâna care urmează, ne vom reuni pentru analiza unui amplu set de măsuri care privesc actul de guvernare asumat și agenda publică” a transmis PSD, miercuri, după întrevederea Vioricăi Dăncilă cu Călin Popescu Tăriceanu.

Proiectul legislativ urmează să ajungă în plenul Camerei Deputaților, care are rol de for decizional. Pe 29 mai 2018, inițiativa a fost adoptată tacit în Senat.

Comments

comments