Comisia Europeană spune că larva gândacului de bălegar e bună de mâncat. Ministrul Petre Daea îndeamnă românii să nu consume insectă

Comisia Europeană a dat undă verde comercializării larvelor de gândac de bălegar (Alphitobius diaperinus) după ce Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a adăugat acest tip de insectă pe lista celor potrivite pentru comercializare și consum uman.

Astfel, larvele de gândac de bălegar se alătură viermilor de făină, lăcustelor migratoare și greierilor de casă ca insecte autorizate pentru consum în Uniunea Europeană.

Larvele de gândac de bălegar pot fi gătite întregi sau sub formă de pudră sau făină. Pot fi adăugate ca ingredient în diverse produse alimentare, cum ar fi batoane de cereale, paste, analogi de carne și produse de panificație.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea îndeamnă românii să nu consume noua insectă

„Lăsaţi-le în aprobări, dar nu le puneţi în mâncare, nu le puneţi în farfurie, pentru că noi ştim ce producem, noi ştim ce mâncăm, noi ştim ce ne foloseşte nouă. Din acest punct de vedere eu nu îmi fac nicio grijă, aprobare nu înseamnă şi mâncare, pentru că noi ştim să producem în România şi avem har domnului unde, cu cine şi ce să facem (…). Lăsaţi insectele în insectar”, a răspuns ministrul Agriculturii, Petre Daea, întrebat despre noul aliment aprobat de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA), transmite Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here