Comisia Europeană, recomandări pentru vaccinarea împotriva coronavirusului. Cine ar trebui să aibă prioritate

February 2, 2020, Sorocaba, Brazil: SOROCABA, SP - 02.02.2020: BUSCA PELA VACINA CONTRA CORONAVIRUS - Photo illustrates the vaccine against Coronavirus. Scientists from several countries are working to create a vaccine and prevent a global epidemic. (Credit Image: © Cadu Rolim/Fotoarena via ZUMA Press)

Comisia Europeană, recomandări pentru vaccinarea împotriva coronavirusului. Cine ar trebui să aibă prioritate. Comisia Europeană a prezentat astăzi principalele elemente care trebuie luate în considerare de către statele membre pentru strategiile lor de vaccinare împotriva COVID-19, atunci cand va fi disponibil un vaccin.

Recomandarile vizeaza si grupurile prioritare pentru vaccinare, adica lucratorii medicali, batrani si copii si persoanele expuse cel mai mult la posibilitatea de infectare.

Statele membre trebuie să asigure, capacitatea serviciilor de vaccinare de a livra vaccinurile împotriva COVID-19, inclusiv personal calificat și echipamente medicale și de protecție dar si un acces ușor și la prețuri abordabile la vaccinuri pentru populațiile-țintă.

De asemenea statele membre trebuie sa ia in considerare ca vor fi vaccinuri cu caracteristici și cu nevoi de depozitare și de transport diferite, în special în ce privește lanțul frigorific, dar și capacitățile de transporturi răcite și de depozitare la rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.