Comisia Europeană a acceptat construirea de autostrăzi prin PNRR, cu condiția unei puternice componente pentru protecția mediului

Comisia Europeană a acceptat construirea de autostrăzi prin PNRR, cu condiția unei puternice componente pentru protecția mediului. Comisia Europeană a acceptat posibilitatea de finanțare a construirii de Autostrăzi în România și prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) dar cu condiția ca proiectele să fie bine pregătite și cu o puternică componentă pentru protecția mediului, a precizat în exclusivitate pentru Radio Romania Actualități, Comisarul European pentru Transporturi Adina Vălean.

Anunțul vine după discuțiile cu premierul Florin Câțu iar cu această ocazie urmează să fie constituit un grup de experți din cadrul Comisiei care vor acorda asistență tehnică pentru pregătirea marilor proiecte de infarstructură rutieră: „Din partea Comisiei Europene ceea ce am propus Premierului și a acceptat este un grup tehnic, un task–force de experți care să ajute în toate proiectele de infrastructură mare încă din faza de proiectare astfel încât să-și îndeplinească toate condiționalitățile de finanțare și implementare. Da, putem finanța autostrăzi dar cu condiția să fie un proiect sustenabil. De la materialele pe care le utilizezi până la ce se întâmplă cu deșeurile care rezultă după finalizarea șantierului. De asemenea,  autostrăzile trebuie să aibă și stații de alimentare cu combustibili alternativi și stații de încărcare pentru mașini electrice.”  – Adina Vălean pentru RRA.

Prin PNRR, România ar putea beneficia de o finanțare europeană de 30 de miliarde de euro  din care 9 miliarde pentru infrastructura de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here